Nacra 17: Allan Nørregaard & Anette Viborg

Skarpe reflekser i den hurtigste båd

Nacra 17: Allan Nørregaard & Anette Viborg

Skarpe reflekser i den hurtigste båd

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Nacra 17 er en ny båd på den olympiske scene. Det er en meget hurtig katamaran, der bliver sejlet af en mix-besætning. Og lige fra starten har danske besætninger præget klassen.

Allan Nørregaard vandt bronze ved OL i London. Siden er han skiftet til Nacra 17, som passer godt til Allans temperament og evner. Det sidste halvandet år har han sejlet med Anette Viborg.

De to har hurtigt fundet et godt, fælles fodslag og er gået fra at være skarpe outsidere til at være en del af den elite, man skal regne med i klassen.

Tre stævner skulle udgøre udtagelsen til OL. Det første var EM 2015.

Og det stod hurtigt klart, at Allan og Anette var de skarpe, der med erfaring og rutine tog stikket hjem, når det blev svært, mens deres konkurrenter, Lin Cenholdt og Christian Peter Lübeck ofte havde fartmæssigt overskud på banen.

Men som stævnet skred frem stod det klart, at særligt Allans mange år som topsejler i 49’er gjorde en forskel. Og da stævnet var slut, var det første stik taget hjem for Allan og Anette.

Allan og Anette fik en meget flot sølvmedalje, mens Lin og Peter endte på en 7. plads. Blandt de store nationer i katamaran-klassen var der uro, for det er meget længe siden, at Danmark har haft en elite her.

Januar 2016 stod det næste slag. Og det var tydeligt, at boksehandskerne var kommet frem hos begge de danske besætninger. De holdt tydeligt øje med hinanden uden øje for at sejle for det samlede resultat. Kampen om OL-pladsen fyldte alt.

Få uger efter blev udtagelsen afgjort under VM i Clearwater. Allerede fra starten kæmpede de to besætninger indbyrdes. Men denne gang også med fokus på helheden.

Da støvet havde lagt sig efter medaljesejladsen, var udtagelsen klar. For selvom Lin og Peter vandt medaljesejladsen på fornem vis, så stod Allan og Anette på podiet med en sølvmedalje i hånden. OL-pladsen var i hus.

Allan og Anette har formået at bringe Allans lange erfaring som 49’er sejler i spil kombineret med den her nye og meget teknisk krævende båd. Ingen er længere i tvivl om, at de nu tilhører den absolutte elite.

Credit
Tekst: Bo Hasseriis Hansen


Billeder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/ Henning Bagger, Scanpix/ Henning Bagger, Scanpix/ Henning Bagger, Das Büro for DIF og Team DanmarkWebdokredaktør: Maya Nissen