Niklas Laustsen

BMX fylder alt for OL-debutanten

Niklas Laustsen

BMX fylder alt for OL-debutanten

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Det største personlige resultat for Niklas kom i slutningen af november sidste år, hvor han på imponerende vis formåede at vinde Thailand Open.

Senest ved VM i slutningen af maj i år kæmpede Niklas med verdens allerbedste BMX-ryttere. Her måtte han dog forlade turneringen i ottendedelsfinalen.

Netop VM, sammenlagt med rangeringen på verdensranglisten, var med til at sikre Niklas billetten til OL. Han kæmpede med blandt andre Jimmi Therkelsen, der ligeledes røg ud i ottendedelsfinalen ved VM.

Ved European Games sidste sommer var Niklas meget tæt på en flot præstation, da det blev til en samlet sjetteplads i semifinalen kun sølle to placeringer fra finalen.

Kompetencen hos Niklas er hans fysik. Der er én ting, der er sikkert, når han stiller til start ved OL og for den sags skyld alle andre konkurrencer: Han er i topform.

Til gengæld er det mentale aspekt Niklas' svaghed. Det har dog været et af de helt store fokuspunkter de seneste seks måneder op til OL, så mon ikke vi kan regne med, at han er styrket på det punkt, når det går i gang.

Niklas er så smaskforelsket i BMX, at hans yndlingsbeskæftigelse, når han ikke selv kører, er at træne andre i disciplinen. Det er derfor ikke helt forkert at sige, at der ikke er meget andet i hans liv end BMX.

Hvis jeg kan sige, jeg gjorde mit bedste og satsede alt på banen, tager jeg glad hjem uanset resultatet.
Niklas Laustsen til DR Sporten

Selvom Niklas selv kan være tilfreds uden at kigge på resultatlisten, så vil en plads i semifinalen uden tvivl bringe det helt store smil frem hos danskeren. Så lad os håbe på det!

Credit
Tekst: Frederik PalleBilleder: Scanpix/ Liselotte Sabroe, Scanpix/ Asger Ladefoged, Scanpix/Andrew Boyers, Scanpix/Sara Gangsted, Scanpix/Juliane Lydolph, Scanpix/Asger Ladefoged, Scanpix/Bazuki MuhammadWebdokredaktør: Maya Nissen