Ole Hesselbjerg

Med til OL uden at klare kravet

Ole Hesselbjerg

Med til OL uden at klare kravet

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Ole Hesselbjerg har egentlig ikke klaret OL-kravet. Alligevel er han med til 3000 meter forhindringsløb i Rio. Der var nemlig en smutvej til Brasilien.

Der skal være 45 løbere fra hele verden til start ved forhindringsløbet. Men så mange løbere havde ikke klaret de officielle OL-krav.

Det var til Danmarks og Ole Hesselbjergs held. Danskeren er nemlig den 44. hurtigste løber i verden i år, og derfor blev han inviteret med til OL. Hans bedste tid lyder på 8 minutter, 30 sekunder og 51 hundreddele.

Hver evig eneste morgen har jeg som det allerførste tjekket ranglisten for at se, hvor jeg lå. Så det er vidunderligt, at jeg klarede det.
OIe Hesselbjerg til Fyens Stiftstidende.

Måske ville kælenavnet ”Historiske Hesselbjerg” være på sin plads? Ole Hesselbjerg bliver nemlig den kun tredje danske mand i historien til at stille op i 3000 meter forhindringsløb for Danmark.


Seneste dansker til at stille op i 3000 meter forhindringsløb var Wigmar Pedersen til OL i München i 1972. Siden 1984 er alle guldmedaljer i herrernes 3000 meter forhindringsløb blevet givet til kenyanere.

At se en dansker i aktion til mændenes forhindringsløb hører derfor til sjældenhederne. Men det har også haft sin pris for Ole Hesselbjerg at opnå drømmen om at løbe over forhindringerne på atletikstadion i Rio denne sommer.

Danskeren flyttede sidste år over Atlanterhavet for at studere på Eastern Kentucky University i USA. Flytningen var dog også et forsøg at rykke løbeniveauet helt op blandt de bedste i verden.

Inden OL har Hesselbjerg også været en tur i Schweiz. Ikke for at holde ferie, men for at løbetræne i bjergerne i St. Moritz.

Træningen har allerede givet udbytte. Under EM i Amsterdam i starten af juli blev han den første dansker siden 1946 til at løbe sig i en EM-finale i 3000 meter forhindringsløb. Hesselbjerg sluttede som nummer 11 i finalen.

Men på trods af intensiv træning og det gode EM, kan det dog vise sig at blive særdeles vanskeligt for Ole Hesselbjerg at løbe sig op blandt de allerbedste - som regel kenyanere - under sommerens OL.

Credit
Tekst: Malte Nørgaard


Billeder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/Maja Suslin/TT, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark


Webdokredaktør: Maya Nissen