Rene Holten Poulsen

Fra lort på flaske til medalje-kraftværk

Rene Holten Poulsen

Fra lort på flaske til medalje-kraftværk

Scroll eller brug piltasterne for at læse

René Holten Poulsen er et af Danmarks største medaljehåb ved OL i Rio.

Han er lige vendt hjem fra EM i Rusland med en sølvmedalje på 1000 meter, og ved VM i Milano for et år siden tog han guldet på distancen, som han også stiller op i ved OL 2016.

Men olympisk har han noget at revanchere. I London i 2012 gik han ned i finalen og måtte tage til takke med en fjerdeplads.


“En fjerdeplads er lort på flaske.” Sådan lød det fra René Holten Poulsen til Politiken den 8. August 2012. Og til DR Sporten sagde han:


- Nu er vi her jo ikke for at ro om bronze-medaljer, vel?

Se vores interiew med René Holten Poulsen efter OL-finalen 2012 her:

René Holten blev efterfølgende kritiseret for at holde op med at ro, da han kunne se, at det ikke kunne blive til medalje.


- For mig at se er det jo ikke den rette ånd. Man ror, hvad man kan, og så må man se, hvad det rækker til på dagen. Men sådan var René ikke indstillet dengang. Det har vi prøvet at ændre, siger sportschef Bo Vestergaard fra Dansk Kano- og Kajakforbund i dag.

Han peger på, at ansættelsen af træner Zoltán Bakó i 2014 har været med til at få bedre styr på den ambitiøse roer.- Han har et rigtigt godt tag på René, og de har fået bygget et godt forhold op. Jeg tror, René har en vis respekt for Zoltán og mig. René får ikke lov til at tage på ekstra træningslejre uden at have talt med sin træner om det. Han skal jo ikke bare træne sig ned under gulvbrædderne.

René Holten Poulsen er ekstremt viljestærk, dedikeret men også egenrådig. Og tit handler deres snakke om, at han skal passe på sig selv og ikke overtræne.- Der er nogle kampe, vi bliver nødt til at tage med ham, som vi ikke tager med andre. Men… René er René. Han er en pudsig type og meget anderledes end andre roere. Især når han har behov for at afreagere efter et løb. Det er jo naturligt, at folk bliver sure og skuffede, men derfra og til åbenlyst at vise det for alle - dér adskiller han sig fra normen, siger sportschefen.

Lollikkens temperament lyner ikke kun, hvis en konkurrence er gået dårligt. Også til træning kan det mærkes.


- Han vil gerne være den bedste til hver træning, og hvis der så kommer nogen og vinder over ham, så kommer han ind og siger: “jeg stopper - kæft noget lort. Jeg kan lige så godt stoppe nu,” siger Bo Vestergaard.

Nu gælder det altså OL, hvor sportschefen forventer, at kajak-kraftværket ror med om medaljerne - og endog siger:- Han kan tage guldet.

René Holten Poulsen er tredobbelt verdensmester og seksdobbelt europamester.

I januar 2016 vandt han dansk idræts to største priser: Årets Sportsnavn og BT Guld.

I marts 2016 vandt han prisen ‘Årets Sportsmand’ til World Paddle Awards. Ved OL i 2008 vandt han sølv på K-2 1000 meter med Kim Wraae Knudsen.

Som kun 19-årig vandt René Holten Poulsen sølv i K2 (toerkajak) 1.000 meter ved OL i 2008 i Beijing og guld ved EM samme år, begge gange sammen med Kim Wraae.Nu håber han altså at føje endnu en olympisk medalje til samlingen - denne gang i enerkajak.

René Holten Poulsen fejrer guld på 500 meter ved world cuppen i Racice den 29. maj i år.

Hans stærke fysik har har ham tilnavnet 'Powerhouse Poulsen'.

René Holten Poulsen har 17 EM-medaljer - han har vundet en EM-medalje hvert eneste år fra 2008-2016.

René Holten Poulsen er i dag blandt verdens 3-4 bedste på både 500 og 1.000 meter.

Credit


Tekst: Jens Gjesse Hansen


Billeder: 1-10: Das Büro for DIF og Team Danmark, 11-14 Balint Vekassy


Webdokredaktør: Maya Nissen