Stina Troest

OL-debutanten har løbet over hække hele sit liv

Stina Troest

OL-debutanten har løbet over hække hele sit liv

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Stina Troest var tre år, da hun begyndte til atletik.

Det foregik i Amager Atletik Club, og dengang var det mest boldspil, lege og løbe over nogle meget små hække, Stina Troest brugte tiden på på Tårnby Stadion.

OL-kravet klarede Stina Troest ved et stævne i Geneve, hvor hun løb de 400 meter på 56,02 sekunder. Dermed satte hun både ny personlig og U23-rekord, og tiden var også så god, at hun kvalificerede sig til VM.

I sensommeren 2015 stod Stina Troest således klar på bane syv, da det indledende heat ved VM i Beijing blev skudt i gang. 55,56 sekunder tog hun om at nå hele vejen rundt, og det gav en plads i semifinalen. Og ny personlig rekord.

Stina Troest skulle løbe semifinalen dagen efter, og her var hun blandt andet oppe imod den forsvarende verdensmester, tjekken Zuzana Hejnová, der suverænt vandt de 400 meter hæk. Stina Troest blev femmer og gik som forventet ikke i finalen.

I 2010 var Stina Troest til det første ungdoms-OL, der blev afholdt. I Singapore løb det dengang 16-årige talent hurtigt og slog personlig rekord, men i finalen blev hun kun overhalet indenom og slået af franskmanden Aurelie Chaboudez.

Optakten til OL har været god for Stina Troest. I juli deltog hun ved EM i Amsterdam, og i det indledende heat fløj hun hen over hækkene og rundt på banen, så det endte med, at hun blev nummer et og var klar til semifinalen.

I EM-semifinalen spurtede hun årets hurtigste tid, men endte på en tredjeplads. Hendes tid var dog så god, at hun kvalificerede sig til finalen. Her blev hun nummer syv, og fra hendes bane 1 kunne hun se kollegaen Sara Slott vinde guld. En kollega som også ved OL i Rio er en af Troests konkurrenter.

Se Stinas EM-semifinale her

Credit


Tekst: Casper Fauerholdt


Billeder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/Dean Mouhtaropoulos, Getty/ Andy Lyons, Getty/ Dean Mouhtaropoulos, Scanpix/ VIVEK PRAKASH, Getty/Mark Dadswell, Getty/ Ian Walton


Webdokredaktør: Maya Nissen