Stine Nielsen

Skytte med skarpe holdninger håber på finale i Rio

Stine Nielsen

Skytte med skarpe holdninger håber på finale i Rio

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Den 25-årige Stine Nielsen deltog ved OL for første gang i 2012 i London. Her opnåede den fynske skytte en placering som nummer ni. Ved legene i Rio har Stine Nielsen som erklæret målsætning at forbedre det resultat.

Niendepladsen kom i hus efter en intens omskydning om den, i skydesporten, vitale ottendeplads. Stine Nielsen tabte denne omskydning og missede dermed akkurat muligheden for at skyde med om medaljer i finalen, hvor de otte bedste dyster.

Siden legene i London har Stine Nielsen kæmpet med meget andet end sigtekornet. I efteråret 2014 blev hun ramt af en blodprop. Men allerede året efter opnåede hun en tredjeplads ved en World Cup-konkurrence i Fort Brenning.

Året Stine Nielsen blev ramt af en blodprop, havde hun kvalificeret sig til OL i Rio. Derfor har fokus siden sygdommen været på at genfinde evnen til at holde fokus på sigtekornet og lukke omverdenen ude. Resultaterne har ikke haft vital betydning – de skal først toppe i Rio.

Mange ting skal være på plads, før Stine Nielsen kan levere en perfekt præstation. Et af fynboens helt særlige ritualer er, at hun altid skyder med en blå sok på venstre fod og en sort sok på den højre. Hvorfra det ritual opstod vides ikke.

Siden legene i London har Stine Nielsen og de to øvrige danske OL-skytter, Jesper Hansen og Torben Grimmel, haft mulighed for at træne indendørs i nye træningsfaciliteter. Muligheder, der skulle optimere chancerne for en dansk medalje i skydning.

Skydning har været omdrejningspunktet i Stine Nielsens liv lige siden, hun begyndte til sporten i en alder af otte år. I 2010 kom karrierens største sejr, da hun blev Junior Verdensmester. Allerede året efter opnåede hun sølv ved World Cup EG mix for voksne.

Skydning betyder så meget for Stine Nielsen, at hun ikke kan svare på spørgsmålet om, hvilken OL-idræt hun havde dyrket, hvis hun ikke var skytte:

Svært spørgsmål, men noget inden for skydning.
Stine Nielsen i et interview med Danmark Idræts Forbund

I april måned var Stine Nielsen i Rio de Janeiro for at deltage i en afdeling af World Cup, der samtidig skulle teste det olympiske anlæg. Danskeren opnåede en skuffende plads som nummer 45 i 50 meter riffel. Ikke den bedste generalprøve på OL-deltagelsen.

Stine Nielsen har ved flere lejligheder understreget, at hun har niveau til at dyste med blandt verdens bedste. I marts blev hun nummer 6 ved en World Cup-afdeling i Thailand, en præstation hun så sent som sidst i juni gentog i Baku.

Stine Nielsen trak i februar overskrifter i de danske medier, da hun kritiserede valget af Caroline Wozniacki som fanebærer. Ifølge skytten bør en fanebærer have vundet en OL-medalje samt være officielt udtaget inden vedkommende udpeges.

Stine Nielsen har selv erfaring i at bære en fane. Da den første udgave af European Games sidste år blev afviklet i Baku, Aserbajdsjan var den danske skytte fanebærer. En ære, der ved OL i Rio altså tilfalder tennisstjernen Caroline Wozniacki.

Credit




Tekst: Per Colstrup Vinkel



Billeder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/NIELS AHLMANN OLESEN, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/NIELS AHLMANN OLESEN, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix/NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix/NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix/NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix/NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix/NIELS AHLMANN OLESEN



Webdokredaktør: Maya Nissen