Yngste Tour-vinder i 10 år

24-årige Alberto Contador blev søndag den yngste vinder af Tour de France i 10 år.

Alberto Contador på podiet sammen med Cadel Evans (tv) og Levi Leipheimer (th) efter sin samlede sejr i den 94. udgave af Tour de France. (Foto: Bernard Papon © Scanpix 2007)

Han er blot 24 år, men har allerede givet løfter om en stor fremtid. Søndag kunne Alberto Contador række armene triumferende mod den franske sommerhimmel på Champs Élysées i Paris som vinder af cykelløbet Tour de France.

Efter sublim kørsel, ikke mindst i bjergene, mens Alberto Contador formåede at holde forfølgerne bag sig på enkeltstarten lørdag.

Dermed fik Contadors sportsdirektør hos Discovery Channel, Johan Bruyneel, ret i første del af sin profeti om evnerne hos den yngste Tour-vinder siden Jan Ullrich i 1997.

- Hvis han ikke vinder Tour de France i år, så gør han det bestemt et af de kommende år. Han er nemlig den nye Lance Armstrong, lød roserne fra Bruyneel.

I hjemlandet Spanien vil de hellere sammenligne ham med nationens store cykelsøn, Miguel Indurain, som vandt Tour de France fem gange fra 1991-95. Alberto Contador frabeder sig dog sammenligningen.

- Jeg er beæret over at høre noget sådant. Men jeg er ingen efterfølger for nogen. Jeg er bare Alberto Contador, siger den 176 centimeter høje og 61 kilo tunge rytter.

Facebook
Twitter