I Pakistan kæmper millioner stadig
efter sommerens abnorme monsun


Klima
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Tryk videre
Voldsomme regnmængder faldt i sommer over Pakistan og efterlod en tredjedel af landet oversvømmet. Mange steder er stadig oversvømmet - blandt andet her i Sindh-provinsen.
Katastrofen har kostet over 1.700 livet. Otte millioner er hjemløse.
Mehar, Pakistan
- Først kom regnen, så oversvømmelserne og så kollapsede mit hus. Jeg bor her på vejen med mine børn. Vi har hverken telt eller mad. Ingen har tilbudt os hjælp.
SAFORA KHOSA
Hjemløs
- Pakistan kæmper stadig med den ekstreme mængde regn, der faldt. Her under mig er der cirka halvanden meter vand. Da vandet var på sit højeste, dækkede det træerne. Så højt var det.
THØGER KIRK
DR's klimakorrespondent
28. august
Inden oversvømmelserne tog fart, var Pakistan ramt af en langvarig hedebølge med temperaturer over 51 grader. Forskere har slået fast, at begge hændelser er blevet forværret af den globale opvarmning.
I Sindh-provinsen er der stadig vand overalt på markerne, der ligner store søer. Vandet betyder, at der ingen høst vil komme foreløbig. Folk sulter allerede.
Ud over ødelæggelserne bærer vandet også sygdomme med sig.
Foto: Athar Hussain/Reuters/Ritzau Scanpix
- Mange af de mennesker, der bor her, har mistet deres hjem. De har også mistet familiemedlemmer - eller andre de kender - til malaria, diarre og slangebid. Den bekymring der kommer nu er, at om lidt kommer vinteren og byerne er fuldstændig ødelagte. .
THØGER KIRK
Klimakorrespondent i DR
FN's generalsekretær, António Guterres, har nu bedt verdens rige lande betale mere til de fattigste lande, når klimakatastroferne rammer.
Foto: Akhtar Soomro/Reuters/Ritzau Scanpix
- Pakistan står for en procent af verdens CO2-udledninger. De mener, at det er Vesten – altså Danmark, USA, Kina og EU - som har været med til at skabe de klimaforandringer, der har været med til at smadre blandt andet Mirpur Village, som jeg står i lige nu.
De fattigste lande har i årtier forsøgt at få de rige til at påtage sig mere ansvar når klimakatastroferne rammer.

Ved årets klimatopmøde i Egypten er bønnen desperat.
Macdonald
Story af: Marie Sæhl (mshl@dr.dk) og Jan