Her kan du finde forløb til undervisningen hjemme

Mangler du undervisningsforløb, som dine elever kan arbejde med hjemme? Så se med i vores udvalg af forløb, som egner sig godt til fjernundervisning.

Vi har samlet fem undervisningsforløb, som egner sig særligt godt til fjernundervisning. Undervisningsforløbene indeholder spændende videoer fra DR's arkiv, arbejdsspørgsmål, dilemmaspil med mere.

Der er lærervejledninger og faglige mål til hvert forløb. Du kan bruge forløbene i undervisningen, men de kan også fungere som ekstra aktiviteter, som eleverne kan lave hjemme.

Kig listen igennem, og lad dig inspirere af vores særligt udvalgte forløb herunder.

1

Samfundsfag: Natur: Beskyttelse eller benyttelse

Billeder: Scanpix. Grafik: Cecilie Jacobsen.

Se eller lyt til otte forskellige cases, der alle viser, hvor svært det kan være at finde denne rette balance mellem samfundsmæssige behov og naturbeskyttelse. Eleverne skal lave en præsentation med udgangspunkt i arbejdsspørgsmål til hver case. For at svare på spørgsmålene og lave præsentationen skal eleverne lave informationssøgning.

2

Musik: Musikken i 'Vilde vidunderlige Danmark'

DR

Dyk ned i musikken til 'Vilde vidunderlige Danmark', og analysér musikstykker med fulde partiturer til DR's symfoniorkester.

3

Religion: Programmer om religion

Billede: Scanpix. Grafik: Solvej Gregersen.

Vi har samlet gode programmer om kristendom, islam, andre verdensreligioner samt tro i det moderne samfund.

Tag et kig på siden og find det forløb, der passer ind i din undervisning.

4

Samfundsfag: Nøgletal, velfærd og coronakrise

Billeder: Scanpix. Grafik: Yana Yun Lin.

Lær om nationaløkonomiske begreber som BNP, vækst og beskæftigelse. Gå samtidigt i dybden med, hvordan coronakrisen har forplantet sig i det danske og udenlandske samfund i forhold til nationaløkonomi og velfærd.

5

Historie: Berlinmuren

Scanpix

Bliv klogere på det delte Tyskland set i lyset af Den Kolde Krig.

Undervisningsforløbet tager afsæt i tre perspektiver: Den Kolde Krig, det opdelte Tyskland samt flugt og flytgninge. Der er opgaver med historiske kilder og statistik over leveforhold i Østtyskland. Prøv også dilemmaspillet, hvor du skal forestille dig at være en Østberliner, der måske vil flygte fra DDR.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk