Flygtninge- og indvandrerdebat

Indvandring til Europa og Danmark er ikke et nyt fænomen.

Men på trods af dette har emnet gennem de seneste 30 år været varmt politisk stof i alle vestlige lande. Efterdønningerne af Det Arabiske Forår, der blandt andet resulterede i borgerkrigen i Syrien, har de senere år? givet store flygtningestrømme til især Europa.

De kulturelle og sociale problemer, der følger med indvandringen og den efterfølgende integration, er politikere og befolkninger i Danmark og Europa splittede over. Ydermere så kan EU ikke finde fælles ståsted på dette område.

At USA har fået en præsident, der på kontroversiel vis vil forsøge at lukke for indvandringen fra især Mexico, har givet yderligere grund til debat. Og hans indrejseforbud for hovedsageligt personer fra muslimske lande har skabt stor debat både i USA og her i Europa.

Reaktionerne på udviklingen har været vidt forskellige. På den ene side har man set briterne melde sig ud af EU, og at flere EU-lande har indsat grænsekontroller. På den anden side valgte Tysklands kansler Merkel i 2016 at åbne landets grænser, da flygtningestrømmene var på deres højeste. Efterfølgende har den franske præsident Macron talt om mere åbenhed i en globaliseret verden.

Klipsamlingen tager fat i disse problemstillinger og lægger op til analyse af de forskellige elementer og debatter om konsekvenserne af dem.

FacebookTwitter