Om DR Undervisning

DR Undervisning giver elever og lærere på alle danske ungdomsuddannelser adgang til undervisningsegnede klip fra DR's arkiver. Det kræver blot et UNI-Login.

Alle elever på ungdomsuddannelser har adgang til DR Undervisning via deres UNI-login. (Foto: Rosborg Gymnasium © DR P4 Trekanten)

DR Undervisning giver elever og lærere på de gymnasiale uddannelser adgang til gratis undervisningsmateriale, som baserer sig på TV- og radioklip fra DR's arkiver.

Undervisningsmaterialet er inddelt i temaer, som særligt egner sig til samfundsfag, historie, religion, mediefag og dansk. DR Undervisning har dog også temaer til mange andre fag.

Det kræver bare et UNI-Login for at kunne se og høre klippene.

Redegør, analysér, diskutér

Et godt klip kan ikke bare hjælpe med at fange elevernes interesse, det kan også danne grundlag for en redegørelse, åbne nye muligheder for analyser og kickstarte en diskussion.

Derfor har DR Undervisning nøje udvalgt klip fra DR's righoldige arkiv, som kan understøtte faglige pointer i undervisningen.

Klippene er velegnede til klasseundervisning på interaktive tavler, iPads, computere og smartphones og kan også nemt bruges i gruppearbejde og til elevernes egen research.

Tæt på pensum

Klippene suppleres af relevante opgaver og er inddelt i pensumnære temaer inden for en bred række fag - men særligt indenfor samfundsfag, historie, religion, mediefag og dansk.

Vi har valgt at fokusere på netop disse fag, fordi det særligt er det danske og internationale samfund, historie og religion, som udsendelserne i DR's arkiv handler om.

Vi samarbejder bredt med undervisningsverdenen og laver altid vores undervisningsforløb i samarbejde med relevante faglærere.

Mere på dr.dk/skole

DR Skole ligger en lang række temaer til udskolingen, som også vil kunne bruges på gymnasiale uddannelser.

Her kræver det også bare et UNI-Login, for at kunne se og høre klippene. Udforsk temaerne på DR Skole, ved at klikke her.

God fornøjelse med brugen af klip i undervisningen!