Programmer om buddhisme

Find inspiration i vores samling af dokumentarprogrammer om buddhisme.

5 skarpe om buddhisme

80 procent af verdens befolkning tilslutter sig en religion, og buddhismen har vist sig at være en af de mest tilpasningsdygtige. Bliv klogere på buddhismens essens med denne video. De 5 skarpe: Verdens ældste verdensreligion. Buddha som supermenneske. Livet som troende. Intet eksisterer. Fremtidens buddhismer. Programmet er fra 2014 og varer 18 minutter.

Det udvalgte barn

Når en lama dør, vil han ifølge den tibetanske buddhistiske tro blive genfødt. Da den tibetanske lama Konchog døde i 2001, pålagde selveste Dalai Lama Konchogs discipel Tenzin Zopa, at han skulle søge efter sin læremesters reinkarnation. ’Det udvalgte barn’ skal findes inden fire år, før det bliver for svært at skille barnet fra sine forældre. Den israelske instruktør Nati Baratz fulgte gennem fire år jagten på det udvalgte barn. Originaltitel: The Unmistaken Child. Dokumentaren er fra 2008 og varer 1 time og 30 minutter.

De Omvendte (2:8)

Hvad får en moderne, dansk kvinde til at opgive job, hus og mand for at flytte i kloster og blive zenbuddhist? Og hvordan reagerer omgivelserne på sådan en u-vending? Mød en nyfødt buddhist og hendes bedste veninde gennem næsten 20 år, som har set undrende til fra sidelinjen. Programmet er fra 2010 og varer 30 minutter.

Den 2. dimension (6:8)

Kristian Leth møder buddhisten Kim Feirup, som tager ham med ind i buddhismens mere mystiske sider. Og så deltager Kristian i et ritual med den buddhistiske lama, Lakha, som har en konkret magisk kraft. Programmet er fra 2013 og varer 30 minutter.

Introduktion til buddhisternes Vesak

Den buddhistiske munk Tenzin Drolkar fortæller om buddhisternes vigtigste højtid Vesak. Buddhisterne fejrer Buddhas fødsel, oplysning og død. Programmet er fra 2013 og varer fem minutter.