Forbundsdagsvalg 2021

Den 26. september 2021 er der forbundsdagsvalg i Tyskland, og her skal tyskerne vælge en ny kansler. Kansleren er Tysklands øverste leder.

Forbundsvalget i år er bemærkelsesværdigt, fordi Tysklands kansler, Angela Merkel, ikke genopstiller. Og det betyder, at Tyskland med sikkerhed får ny kansler efter valget.

Tre kandidater er stillet op til kanslerposten, og det er dem og deres partier, som tyskerne skal vælge imellem. Få et overblik over de tre kandidater her:

I de sidste 16 år har Tyskland haft samme kvinde på magten nemlig kansler Angela Merkel.

Hun har siddet stabilt på posten.

Mens hun har været kansler har der været fire forskellige amerikanske præsidenter. I samme periode har der været fem statsminister-skift i Danmark og fem forskellige premierministre i Storbritannien. Men nu siger Angela Merkel farvel.

I podcasten 'Stjerner og striber: Merkel Spezial' ser DR's korrespondenter Stéphanie Surrugue og Michael Reiter tilbage på tiden under Merkel, og hvordan hun er.

Podcasten er i fem afsnit, og du kan blandt andet høre, hvordan hun afværgede den tidligere amerikanske præsident George W. Bush, da han gav hende nakkemassage, og hvordan hendes opvækst i Østtyskland har fået betydning for hendes forhold til EU.