Mellemøstens mange ansigter

I 2010 startede det arabiske forår i Tunesien og udviklingen spredte sig til af/i? de fleste nordafrikanske lande henover det næste år. Stemningen var optimistisk, da diktatorerne blev afsat, og der var tro på, at demokratiet ville vinde.

Desværre har processen hen mod demokrati vist sig at være mere kringlet og flere steder synes demokratiet længere væk end i lang tid.

Syriens borgerkrig kører på sjette år. Et nyt totalitært militærregime har magten i Egypten. Og Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdoğan gennemfører love, der indskrænker demokratiske rettigheder og styrker hans egen position. Alle disse udviklinger medfører stor ustabilitet i hele regionen og har konsekvenser i Europa både politisk og socialt.

Politisk, fordi EU ikke har succes med at handle som en samlet flok, og socialt, fordi de mange konflikter medfører store flygtningestrømme til hele Europa.

Klipsamlingen tager fat i disse problemstillinger og lægger op til analyse af de forskellige elementer og debatter om konsekvenserne af dem.

FacebookTwitter