Om temaet 'Tyskland går til valg'

I temaet 'Tyskland går til valg' på DR Studie har vi samlet en række tv-udsendelser, artikler, quiz og podcasts fra DR.

De giver dig alle en baggrundsforståelse for Tysklands opbygning og valgsystem, samtidig med at du får et overblik over det aktuelle forbundsdagsvalg. Vi udvælger løbende det bedste indhold fra DR om det tyske valg og tilføjer mere til temaet i takt med valgkampen.

Temaet består af tre undertemaer, der indeholder video- og lydklip.

Her er der korte beskrivelser af de tre undertemaer.

Bundesrepublik Deutschland: Hvad er det?

Bundesliga, bundestag, bundes... Bundesrepublik Deutschland. Det står der på vejskiltet, når man krydser grænsen til Tyskland. Men hvorfor hedder alting noget med 'bundes' i Tyskland, og hvad betyder det? Det kan du finde svaret på i dette undertema, som er forklaret gennem tekst, grafik og quiz.

Hvad betyder Tyskland for Danmark og EU?

Ich bin, du bist, er/sie/es ist... Har du nogensinde terpet den her sætning og undret dig over, hvorfor i alverden du skal lære den?

Det er der faktisk flere svar på. I undertemaet her har vi samlet tre væsentlige grunde til, hvorfor vores store nabo mod syd har stor betydning for Danmark og EU.

Forbundsdagsvalg 2021

Tyskland har haft samme kvinde på magten i 16 år, nemlig kansler Angela Merkel. Men nu siger hun farvel, og derfor får Tyskland ny kansler, når der har været valg til forbundsdagen den 26. september.

I undertemaet 'Forbundsdagsvalg 2021' kan du komme tæt på Angela Merkel med hjælp fra DR's to korrespondenter Stephanie Surrugue og Michael Reiter i podcasten 'Merkel Spezial', der består af fem afsnit.

Du får også en kort beskrivelse af de tre kanslerkandidater, hvoraf én af dem ender som Tyskland nye kansler efter valget.

Kolofon

Tekst, tilrettelæggelse og grafik: Rikke Weinreich Sørensen

Redaktør: Vibeke Mikkelsen Hansen

Redaktionsleder: Trine Charlotte Jensen

Temaet baserer sig på indhold fra DR Nyheders dækning af det tyske valg. På dr.dk kan du finde DR Nyheders tema 'Valg i Tyskland', hvor du får de seneste nyheder om valget.