Podcast: Stjerner og striber ta´r til Tyskland

Hvem skal afløse Angela Merkel, der siger farvel og tak efter 16 år som Tysklands kansler og Europas mægtigste leder? Intet er for stort - eller småt - når korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue hver uge nørder igennem på den tyske valgkamp.

Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.

Kanslerkandidat i problemer (13.08.2021)

Armin Laschet elsker karneval, rockmusik og Karl den Store. Og så vil han være Tysklands næste kansler. Den kristentkonservative partiformand Armin Laschet har dog flere møgsager bag sig - og måske også foran sig her i den tyske valgkamp, der er i fuld gang.

Kampen om currywursten (20.08.2021)

Den klassiske pølsedelikatesse currywurst er ikke bare en velsmagende hjørnesten i den tyske kulturarv. Den er også blevet katapulteret ind i den igangværende valgkamp. Kulturkrig eller pølsesnak? Det vender vi i ugens udgave af Stjerner og striber, hvor vi også taler om den kaotiske situation i Afghanistan og den langsommelige tyske redningsindsats.

SPD's røde raket (27.08.2021)

De tyske socialdemokrater SPD og deres kanslerkandidat Olaf Scholz er ved at overhale Merkels regeringsparti inden om i meningsmålingerne. Hvem er Scholz, og hvorfor bliver han kaldt Scholzomaten? Og hvorfor vil han være en tro kopi af Angela Merkel?

Socialisterne spøger (03.09.2021)

Uhyggen breder sig i den tyske valgkamp. Olaf Scholz og Socialdemokraterne i SPD vil nemlig ikke afvise et samarbejde med partiet Die Linke på den yderste venstrefløj. Ifølge CDU vil de kommunistiske skeletter vælte ud af DDR-skabet, hvis SPD vinder valget. Vi er taget på kirkegård for at finde ud af, hvad der gemmer sig i den tyske socialistiske fortid.

Kandidater i kærlighedens by (10.09.2021)

Spidskandidaterne har rykket valgkampen til Paris, hvor både Scholz og Laschet har været i audiens hos præsident Macron. Hvorfor nu det, og hvordan vil et tysk magtskifte ændre Europa? Scholz er desuden blevet jaget vildt, efter han har betegnet alle, der har fået en coronavaccine, for "forsøgskaniner".

Krydsforhør i legeteltet (17.09.2021)

To 11-årige børnereportere interviewer Armin Laschet og Olaf Scholz i deres legetelt, men det skulle spidskandidaterne aldrig have sagt ja til. Det højrenationale parti Alternative für Deutschlands formand slap heller ikke så godt fra et interview med en børnereporter om tyske digte.

Elefanter og politiske turtelduer (24.09.2021)

Vi er nået til den såkaldte Endspurt på den tyske valgkamp, og to spidskandidater er begyndt at nærme sig hinanden i en gryende politisk romance. Men kan det blive til noget uden de liberale kongemagere i partiet FDP? Vi vender også den sidste partilederrunde og Annalena Baerbocks besøg i børnereporterne Romeo og Paulines telt.

Valgdag Spezial (26.09.2021)

Det er valgdag i Tyskland, og omkring 60 millioner stemmeberettigede tyskere skal bestemme, hvem der skal sidde i det tyske parlament, Forbundsdagen, og hvem der skal afløse Angela Merkel som kansler. Hvad skal man holde øje med, og hvornår får vi et svar? Vi varmer op til Europas vigtigste valgdag!

Valgresultat Spezial (27.09.2021)

Hvem løb med sejren efter søndagens valg i Tyskland, og hvem bliver (måske) Tysklands næste kansler? Vi følger op!

FacebookTwitter