Undervisningsmateriale om unge på flugt

DR Undervisning laver et nyt undervisningsmateriale om unge på flugt.

I de seneste år er mange børn og unge kommet til Danmark, fordi de er på flugt fra deres hjemland.

DR Undervisning har lavet et nyt undervisningsmateriale om unge på flugt.

Det tager udgangspunkt i flere forskellige DR-dokumentarer, som følger flygtninges liv på tætteste hold, både flugten fra hjemlandet, ankomsten til Danmark og hvordan det nye liv i et ukendt land former sig.

Undervisningsmaterialet kan bruges både i samfundsfag og mediefag.

I mediefag C kan eleverne arbejde med DR 3 serien Rodløs, som følger fem unge flygtningedrenge midt i deres nye hverdag i Danmark. De kæmper alle fem for at finde en ny fremtid i Danmark og at få danske venner.

Der er forslag til elevspørgsmål til udvalgte klip fra Rodløs inden for fem temaer: Filmiske virkemidler - kamera, filmiske virkemidler - lyd, karaktererne, historien og graden af iscenesættelse. Desuden kan alle seks afsnit af Rodløs findes på dette tema.

I samfundsfag C kan eleverne arbejde med dansk og europæisk flygtningepolitik. Med udgangspunkt i et bredt udvalg af arkivklip kan eleverne undersøge og diskutere, hvordan Danmark og EU håndterer flygtningestrømmene. Der er forslag til elevspørgsmål, der indeholder temaer som definitionen af flygtninge, flygtningekonventioner, opholdstilladelse, grænsekontrol, EUs flygtningepolitik mv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk