Dr.dk/sundhed opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om sundhed på dr.dk/levnu.

preload loader
Se video Læs mere
på cykel

Brug transporttiden til og fra arbejde på motion - snup for eksempel cyklen!

Foto: Colourbox

 

Skrevet af: Dorthe Boss Kyhn

 

Fem gode råd til motion i hverdagen

05. jul. 2011 06.00 Motion

Ferietid er tid til at lade op. Det kan man blandt andet gøre ved at dyrke motion. Men måske kan du også bruge ferien på at lægge planer for, hvordan du får plads til motion på programmet, når du vender tilbage til hverdagen.

Her kommer fem gode råd:

1. Læg en plan. Det lyder lidt for nemt, men det virker: Hvis du på forhånd skriver træningstidspunkter ind i din kalender, så er chancen for, at du kommer af sted til den planlagte tid væsentlig større end hvis du ikke gør det.

2. Køb stort ind. Vi kender det alle sammen: De lange køer i supermarkedet på vej hjem efter job, og især mandag aften er køerne som regel enorme. Men hvis du vænner dig til at købe stort ind én gang om ugen, hvor du køber ind til en hel uge ad gangen, så sparer du i hvert fald mere end en halv time på en ganske almindelig hverdag - tid, som du i stedet kan investere i motion.

3. Lav mad i store portioner. Hvis du skal spare tid, så kan du også tilberede aftensmad i store portioner, så du har mad til to dage ad gangen - eventuelt med to forskellige slags tilbehør. Her er der også dyrebare minutter at spare.

4. Brug transporttiden til træning. Tænk på, hvor lang tid vi bruger i tog eller bil til og fra arbejde hver dag! Har du tænkt over, at noget af den tid med fordel kan bruges til motion. Du kan vælge at cykle til stationen, gå en ekstra station hver morgen eller aften, eller løbe hele vejen på job - med skiftetøj i rygsækken. Ofte sparer man også tid ved at cykle eller løbe på grund af tæt trafik i byerne.

5. Tag børnene med. Børn er ingen hindring for motion. Skal ungerne til gymnastik, så brug ventetiden til en løbetur på egen hånd, du kan også tage børnene med, hvis du skal løbe - de kan sagtens cykle ved siden af.

Kilde: Aktiv træning, Lasse Kristiansen, m.fl

 
ligenupaasundhed

Pak en madkasse til HELE festivalen

Festivalen kan faktisk være den billigste og madmæssigt sundeste uge i din ferie!

 

Derfor falder kvinders fertilitet

Det har længe været kendt, at kvinders fertilitet falder med alderen. Men nu er forskere et skridt nærmere at kunne forklare hvorfor.

 

Derfor falder kvinders fertilitet

Det har længe været kendt, at kvinders fertilitet falder med alderen. Men nu er forskere et skridt nærmere at kunne forklare hvorfor.

 
The remote server returned an error: (404) Not Found.

Danskernes Akademi
Hverdage på DR2
Læs om programmerne

Sundhed på P1
Mandag kl. 11.03 på P1
Læs om programmet

 

 
 
 
  
 
 
 
Du er her: dr.dk > Sundhed > Din sundhed > Motion

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.