Dr.dk/sundhed opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om sundhed på dr.dk/levnu.

preload loader
Se video Læs mere

© Colourbox.com

 

Redigeret af: Mille Fridal Illemann

 

Parfumefri i lufthavnen

12. jul. 2011 15.17 Sundhed

Hvis du har astma, duft- eller kemikalieoverfølsomhed, også kaldet MCS, eller bare følsomme luftveje, kan en tur i lufthavnstransitten give store problemer. Det gør de noget ved i Københavns lufthavn, skriver Astma-Allergi Danmark.

For folk med sarte luftveje, kan starten på en ferie blive et rent helvede. I Københavns lufthavn går man nemlig direkte ind i parfumeafdelingen, når man har passeret sikkerhedskontrollen.
De massive duftbombadementer, som den store parfumeafdeling udsender, kan gøre nogle mennesker syge lige inden de skal op i en flyver - ganske uheldigt. Reaktionerne hos folk med duft- og kemikalieoverfølsomhed kan variere. De kan f.eks. være hovedpine, svimmelhed og nogle mennesker oplever at få luftvejsproblemer.

Den parfumifri rute
Det har de nu gjort noget ved i Københavns lufthavn, hvor der netop er åbnet parfumefri indgang for folk der ikke tåler duftene, skriver patientforeningen Astma-Allergi Danmark i dag.

Hvis du gerne vil gå af den alternative parfumefri rute, skal du sige det til personalet i Sikkerhedskontrollen, og de vil så vise dig den alternative vej ind i transitten. Den er nemlig ifølge Astma-Allergi Danmark ikke lige sådan at finde på egen hånd.

Det er dog ikke helt sikkert at dit besøg i Kastrup lufthavn bliver helt parfumefrit alligevel, for hvis du skal ned i den modsatte ende af, hvor befinder dig, kommer du til at passere parfumeafdelingen alligevel, påpeger Astma-Allergi Danmark.

Tema

Sommer

Sund sommer, sådan rejser du med børn, undgå dårlig mave i ferien, inspiration til is og sommermad, vaccinationer og meget mere.

 

 
ligenupaasundhed

Pak en madkasse til HELE festivalen

Festivalen kan faktisk være den billigste og madmæssigt sundeste uge i din ferie!

 

Derfor falder kvinders fertilitet

Det har længe været kendt, at kvinders fertilitet falder med alderen. Men nu er forskere et skridt nærmere at kunne forklare hvorfor.

 

Derfor falder kvinders fertilitet

Det har længe været kendt, at kvinders fertilitet falder med alderen. Men nu er forskere et skridt nærmere at kunne forklare hvorfor.

 
 
The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a send.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Sundhed > Din sundhed > Sommer > Artikler

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.