Dr.dk/sundhed opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om sundhed på dr.dk/levnu.

preload loader
Se video Læs mere

Kontakten til eks'en når man har startet nyt forhold

24. okt. 2012 09.57 Brevkasse Opdat.: 24. okt. 2012 12.58

Spørgsmål:
Hej,

Min kæreste og jeg gik fra hinanden for 8 mdr. siden. Blot et par måneder efter vores brud fandt jeg en ny kæreste.

Før den nye kæreste, spiste vi sommetider sammen (vi har to børn på 7 og 8 år) Vi har også været på et weekendophold sammen. Problemet er så nu, at den nye kæreste har meget svært ved at se meningen med at jeg evt. spiser med mine børn og deres mor.

Selvfølgelig vil jeg ikke længere tage på ferie eller weekendophold med familien mere, men jeg synes det vil være rigtigt godt for børnene hvis vi stadig kan spise sammen en gang i mellem.
Min nye kæreste synes det er ok hvis jeg tager samtaler eller arrangementer i skolen med min eks. Hun er meget usikker på mig og mine følelser omkring min eks, selvom jeg har forklaret hende at jeg ikke elsker min eks. men selvfølgelig godt kan savne familielivet, da jeg jo har levet i det i mange år.

Jeg vil rigtigt gerne have dem begge til at mødes for at opnå et bedre og mere afslappet forhold, men ingen af dem er interesseret. Min nye kæreste er fra Brasilien, og børnene er rigtigt glade for hende, trods de store sprogbarrierer.

Jeg er bare i tvivl om hvor rigtigt eller forkert det er, hvis jeg vælger at spise frokost eller aftensmad med eks og børn, men ny kæreste så venter derhjemme!!!

Jeg har virkeligt forsøgt at forklare at samarbejde med børnenes mor er ekstremt vigtigt for mig, og at det vil gavne børnene meget.

Hvordan skal jeg takle denne situation?

Svar:
Tak for dit brev, om din udfordrende situation.

Jeg forstår godt dine tanker om, hvorvidt det er rigtigt at lade din nye kæreste sidde alene hjemme, mens du spiser med dine børn og dine børns mor. Efter min erfaring er jeg nok så sikker på, at dine børn har et stort ønske om, at I alle fire fortsat kan være sammen ind imellem, og jeg tror, at det kan være betydningsfuldt for dem, hvis I kan finde gode måder at mødes på.

Din nye kæreste har ikke mødt dig som et "ubeskrevet blad", men som den far du er med ansvar for 2 børn og dermed en fortsat forpligtelse og et fælles ansvar for dem sammen med dine børns mor. Det er al ære og respekt værd, at du tager den opgave alvorligt.

Jeg synes ikke, at du skal tage på weekendture og jeg synes heller ikke, at du skal spise sammen med din ex-kone og børnene mere end højst en gang om måneden. Det kan markere over for børnene, at deres forældre kan mødes og "være i stue sammen" og har et respektfuldt samarbejde - og det er guld værd for dem. Samtidig må det ikke være så hyppigt, at urealistiske forhåbninger om at du er på vej tilbage til familien får alt for megen næring hos børnene.

Hvis du forklarer disse ting for din kæreste, og du rent praktisk planlægger et par timer til disse måske månedlige besøg og plotter dem ind i jeres kalendere på tidspunkter, hvor din kæreste måske kan lave andre aktiviteter, så vil din kæreste ikke "vente derhjemme". Det synes jeg ikke hun skal.

Det er sikkert også nødvendigt at du bruger god tid sammen med din kæreste når du kommer hjem fra disse møder og andre arrangementer sammen med dine børn og deres mor, således at der er tid til at tage vare på de følelser og tanker din kæreste helt naturligt kan få i denne situation.

Jeg tror også som du skriver, at det er for tidligt at arrangere noget med at I alle sammen skal mødes på en gang. Det må vente til tiden er moden og der er mere ro og tryghed.

Alt godt videre
Ønsker
Ruth Juul Center for Familieudvikling

Læs alle spørgsmål og svar

Svar fra skilsmissebrevkassen

Vi har samlet alle spørgsmål og svar fra vores ekspertpanel. Find dem her.

 

 
ligenupaasundhed

Pak en madkasse til HELE festivalen

Festivalen kan faktisk være den billigste og madmæssigt sundeste uge i din ferie!

 

Derfor falder kvinders fertilitet

Det har længe været kendt, at kvinders fertilitet falder med alderen. Men nu er forskere et skridt nærmere at kunne forklare hvorfor.

 

Derfor falder kvinders fertilitet

Det har længe været kendt, at kvinders fertilitet falder med alderen. Men nu er forskere et skridt nærmere at kunne forklare hvorfor.

 

Om kampagnen

Skilsmisse - Når hele børn deles

En skilsmisse er en livskrise for et barn. Hvor stor en krise afhænger af skilsmissens forløb. Sitet her sætter spot på, hvordan man bedst hjælper børnene gennem krisen.

 

Tværs om skilsmisse

Lykke på 17 år opsøger sin far, efter hun mistede kontakten til ham i et helt år, fordi forældrene blev skilt.
Hør hvordan det er gået i Tværs på P3 på søndag kl 21, hvor Lykke er gæst.

 

DR-overblik

Her kan du finde al indhold, som DR producerer i forbindelse med temaet: "Skilsmisse - når hele børn deles".

 

Seneste DR-artikler om skilsmisse

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Sundhed > Din sundhed > Sex og parforhold > Skilsmisser > Brevkasse

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.