Dr.dk/sundhed opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om sundhed på dr.dk/levnu.

preload loader
Se video Læs mere

Manglende kontakt til mine to børn

24. okt. 2012 09.57 Brevkasse Opdat.: 26. okt. 2012 10.02

Spørgsmål:
Endelig er der landsdækkende fokus på de store konsekvenser der er i kølvandet på rigtig mange skilsmisser,- nemlig at den ene forælder ofte mister kontakten til sine børn. Meget spændende progamserie, og tak for det. 

I udsendelsen i går aftes medvirkede en 17 årig pige, der savnede kontakten med sin far. Den kontakt fik hun genorrettet gennem børn i sorg, hvor en sorgterapeut tog kontakt til hendes far - og på den måde fik løst en knude  der overskyggede alt andet i både pigens og faderens tilværelse. 

Så mit spørgsmål er: findes der en pendant til børn i sorg hvis I forstår? Altså en hjælp til forældre der ikke har kontakt til deres skilsmissebørn, - hvor en terapeut tager kontakt til barnet, for at fortælle barnet at det har en forælder der savner og elsker barnet?

Mine egne børn er henholdsvis en dreng på 20 og en pige på 17 år. Jeg har ikke haft kontakt til dem siden 2007. Foreningen Far er givet vis et godt tiltag, men så snart børnene er mere end 12 år gamle, kan foreningen Far intet stille op. Det er mit indtryk at Statsforvaltningen er kun med til at forværre tingenes tilstand. 
             
Siden 2007, har jeg på alle tænkelige måder forsøgt på at få og holde kontakt til mine børn, - men forgæves. Jeg har på fornemmelsen at det eneste der skal til er en familieterapeut eller ligende, der tager de første vigtige skridt for forsoningen.
             
Håber på hjælp.
Mvh
En far

Svar:
Indledningsvis vil jeg sige mange tak for kompliment på mit arbejde i dokumentarprogrammerne; Skilsmisse - uegnet for børn? - Det gør mig glad at læse, at du fandt programmerne spændende. Jeg kan oplyse dig om, at jeg er blevet kontaktet af rigtigt mange efterfølgende, som står med en lignende problematik.

Ca. en tredjedel af alle skilsmisser ender i Statsforvaltningen og ca. en tredjedel af disse sager ender med, at børn mister kontakten til den ene forælder og oftest faderen. Der kan være mange årsager til, at situationen går i hårdknude og resulterer i manglende kontakt i en periode. I nogle tilfælde kan dette endda stå på i flere år, ligesom du beskriver. Alle sager er forskellige og skal behandles individuelt, for der kan være komplicerede grunde til, at det går så galt.

Der er som udgangspunkt forskel på at en pige på 17 år henvender sig for at få hjælp til at genetablere kontakten til sin far og så på at en far henvender sig for at få genetableret kontakten til sine børn, som muligvis er blevet ophævet gennem Statsforvaltningen.

Min grundholdning er, at børn har ret til kontakt med begge forældre og sådan opleves det bedste børneliv. Der findes dog visse undtagelser, hvor børnene har oplevet ting, som de har bedst af at blive skånet fra. Nogle gange kan børn have brug for ro i en periode fra den ene forælder og så kan kontakten genoptages efter et stykke tid. Hvad baggrunden er i jeres tilfælde, kan jeg af gode grunde ikke kommentere på, for den kender jeg ikke til, men man må gå ud fra, at der er en årsag til, at børnene ikke ønsker kontakt med dig...

Mit råd til dig vil være, at du kan sende et brev til børnene og beskriver dit ønske om forsoning. Du er velkommen til at referere til dette brev eller henvise til dokumentarprogrammerne, som har fået dig til at tage initiativet. Du kan også henvise til min hjemmeside: annaprip.dk , hvor de kan læse om mit arbejde og lidt om min baggrund. Hvis børnene selv ønsker dette møde, er de velkommen til at henvende sig til mig, så kan vi aftale nærmere derfra. Men ønsket om eventuel kontakt eller ligefrem forsoning bør også komme fra børnene.

Med ønsket om det bedste for dig og dine nærmeste.

Kærlig hilsen
Anna Prip

Anna Prip

  • Anna Prip er pædagog og familieterapeut med speciale i børn og sorg. Hun har specialiseret sig i at arbejde med børn i sorg, blandt andet i forhold til skilsmisse.
  • Anne Prip medvirkede som terapeut i de to dokumentarprogrammer "Skilsmisse - uegnet for børn", der blev sendt på DR1 i efteråret 2012.
  • Læs mere om Anna Prip.
 

Læs alle spørgsmål og svar

Svar fra skilsmissebrevkassen

Vi har samlet alle spørgsmål og svar fra vores ekspertpanel. Find dem her.

 

 
ligenupaasundhed

Pak en madkasse til HELE festivalen

Festivalen kan faktisk være den billigste og madmæssigt sundeste uge i din ferie!

 

Derfor falder kvinders fertilitet

Det har længe været kendt, at kvinders fertilitet falder med alderen. Men nu er forskere et skridt nærmere at kunne forklare hvorfor.

 

Derfor falder kvinders fertilitet

Det har længe været kendt, at kvinders fertilitet falder med alderen. Men nu er forskere et skridt nærmere at kunne forklare hvorfor.

 

Om kampagnen

Skilsmisse - Når hele børn deles

En skilsmisse er en livskrise for et barn. Hvor stor en krise afhænger af skilsmissens forløb. Sitet her sætter spot på, hvordan man bedst hjælper børnene gennem krisen.

 

Tværs om skilsmisse

Lykke på 17 år opsøger sin far, efter hun mistede kontakten til ham i et helt år, fordi forældrene blev skilt.
Hør hvordan det er gået i Tværs på P3 på søndag kl 21, hvor Lykke er gæst.

 

DR-overblik

Her kan du finde al indhold, som DR producerer i forbindelse med temaet: "Skilsmisse - når hele børn deles".

 

Seneste DR-artikler om skilsmisse

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Sundhed > Din sundhed > Sex og parforhold > Skilsmisser > Brevkasse

© Copyright DR 2019. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.