Dr.dk/sundhed opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om sundhed på dr.dk/levnu.

preload loader
Se video Læs mere
sygt barn

© colourbox

 

Redigeret af: 

 

Musikterapi skal hjælpe bange børn

21. jun. 2011 06.58 Sundhed

Kan musikterapi hjælpe børn gennem ubehag, smerte og angst, når de skal have lagt et drop i armen? Musikterapeut Ilan Sanfi skriver ph.d. om musik som smertelindring for børn.

Der er de færreste af os, der kan lide at blive stukket, prikket i og få lagt drop. Og børn bryder sig slet ikke om det. 

Men måske kan musik og sang hjælpe de bange børn. Musikterapeut Ilan Sanfi er ved at lægge sidste hånd på en ph.d.-afhandling om musik som smertelindring til børn på hospitalet, skriver Aarhus Universitetshospitals forskningsmagasin Udforsk.

Ilan Sanfi er selv ude "i marken" på Aarhus Universitetshospital og lave feltarbejdet til sin ph.d.-afhandling. Bevæbnet med guitar, xylofon og bongotrommer, og en legetøjskuffert med hemmeligheder, forsøger han at skabe tryghed for børnene, inden lægen eller sygeplejersken skal i gang med "det farlige", og igen efter at det er overstået.

– Det er min opfattelse, at musikken ikke bare giver trøst og nærhed, men at den også giver mulighed for at bibeholde det, der karakteriserer et barn, nemlig kreativ leg, at træffe valg og være aktiv deltagende – også selvom barnet skal gennem en behandling, det ikke kan kontrollere. Musikken kan på den måde få børnene til at føle sig trygge og kan især mindske angsten både før og under barnet bliver stukket, siger Ilan Sanfi til Udforsk.

Han fremhæver, at musikken er et godt redskab, fordi man ikke behøver at kunne ret meget for at være med. Selv når barnet er sengeliggende og måske meget reserveret når musikken
alligevel ind.

 
ligenupaasundhed

Sådan kommer du i gang med et rygestop

Begynd i god tid med at bryde dine rygevaner og læg dem lidt om. Og tag en test, der viser, hvordan du bedst holder op.

 

Åh nej, jeg råbte "hold kæft" til mit barn i nat...

Den dårlige samvittighed kan gøre ondt dagen derpå.

 

Drop tranebærjuice som kur mod blærebetændelse

At drikke tranebærjuice i håb om at forhindre infektioner i urinvejene giver sandsynligvis flere skuffelser end glædelige overraskelser.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Sundhed > Dit liv > Børn > Artikler

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.