Dr.dk/sundhed opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om sundhed på dr.dk/levnu.

preload loader
Se video Læs mere
Baby

© Colourbox

 

Redigeret af: 

 

Solomødre netværker for vildt

11. dec. 2012 17.12 Sundhed

Det er ikke længere kun højtuddannede karrierekvinder, der får et donorbarn alene, fordi den rette mand ikke er dukket op. Det bliver mere og mere almindeligt, at enlige kvinder vælger at få barn uden en mand. Men det er ikke altid lige let at klare skærene alene, derfor er netværksgrupper for solomødre et kæmpe hit.

Hvordan fortæller jeg barnet, at det ingen far har? Hvad siger jeg til forældre, venner og kolleger? Kan jeg fortsat date, selvom jeg er i fertilitetsbehandling? Og hvordan får jeg økonomi og hverdag til at hænge sammen som solomor?

Spørgsmålene er mange, når man vælger at få et barn alene. For at hjælpe har Rigshospitalet
derfor taget initiativ til, at kvinderne kan mødes i en række netværksgrupper, og kvinderne strømmer til.

- Kvindernes historier er meget forskellige – nogle har været i parforhold og i fertilitetsbehandling, men er gået fra hinanden undervejs og vil nu fortsætte alene. Andre har ikke fundet den rette at få børn med og vil nu prøve selv. Men et fællestræk for solomødrene er, at det er ressourcestærke kvinder, der er i stand til at beslutte og tør skille sig ud fra andre, fortæller sygeplejerske Maria Salomon, fra Fertilitetsklinikken til Rigshospitalets nyhedsbrev Indenrigs.

Solomødre er en minoritet
Når i alt 12 kvinder har startet fertilitetsbehandling på klinikken, bliver en gruppe oprettet. Ved det første møde fortæller to kvinder fra tidligere netværk om deres grupper, og hvad de har brugt dem til. Herefter kan kvinderne selv tale sammen og organisere det kommende netværk.

- Vi oplever, at folk bliver rigtigt glade for netværkene, fordi der kan være ting, kvinder i samme situation forstår bedre. De støtter hinanden igennem fertilitetsbehandlingen, og når børnene bliver født, kan de følges med andre børn i samme alder. Derudover får børnene venner, der kender til samme type opvækst som dem selv. Det, at være en minoritet, som de trods alt er, håber vi på bliver nemmere for børnene, når de har denne tilhørsgruppe at relatere til siger Maria Salomon.

 
ligenupaasundhed

Sådan kommer du i gang med et rygestop

Begynd i god tid med at bryde dine rygevaner og læg dem lidt om. Og tag en test, der viser, hvordan du bedst holder op.

 

Åh nej, jeg råbte "hold kæft" til mit barn i nat...

Den dårlige samvittighed kan gøre ondt dagen derpå.

 

Drop tranebærjuice som kur mod blærebetændelse

At drikke tranebærjuice i håb om at forhindre infektioner i urinvejene giver sandsynligvis flere skuffelser end glædelige overraskelser.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Sundhed > Dit liv > Graviditet > Artikler > 2012

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.