TÆT PÅ Melodi Grand Prix-vinderen med det store skæg er Danmarks nye favoritviking

Danmarks nye Eurovision-håb er 32-årige Jonas Flodager Rasmussen. Under navnet ’Rasmussen’ tager Danmarks nye favoritviking til maj på togt til Portugal, hvor sangen ’Higher Ground’ bliver spået gode chancer af Eurovision-kenderne. Efter Aftenshowet svarede ’Rasmussen’ på brugernes spørgsmål. Her fortalte han blandt andet om hans forhold til vikingekulturen, hvor ofte han får trimmet sit skæg, og hvordan bare tanken om at synge i Eurovision giver ham gåsehud. Se alle spørgsmål og svar her.

TÆT PÅ Melodi Grand Prix-vinderen med det store skæg er Danmarks nye favoritviking
Karen spørger:

Hvad tror du, der gjorde din sang til vinderen?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Først og fremmest tror jeg, det er fordi, det er en god sang. Dernæst tror jeg vores performance ramte den helt rigtige stemning i lørdags :)

Thomas O spørger:

Har du selv et særligt forhold til hele vikingekulturen?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Ikke specielt. Jeg er ikke asetro, men jeg synes da, at vikingearven er spændende. Jeg er enormt underholdt af tv-serien Vikings.

Jelle spørger:

Hej Jonas, Jeg har hørt du engang spillede i et mega fedt band, Arkibald, er det rigtigt?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Haha, ja det er rigtigt Jelle ;) Og for dælen vi blev jo kæmpestore i Viborgområdet.

Anders. spørger:

Tillykke med sejren, fuldt fortjent. Efter du vandt og skulle synge igen grinte du til sidst under sangen, hvad grinte du af???

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Det var et helt impulsivt grin, fordi jeg simpelthen blev så rørt og overvældet over den kæmpe opbakning i Gigantium. Der stod jo folk på de første rækker med vikingehjelm og udstyr på :)

Sebastian spørger:

Hvad siger de "mørke" stemmer man hører blandt andet lige efter 1. omkvæd? Noget med "standing higher" synes jeg, jeg hører

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

De "chanter/synger" noget tekst fra omkvædet, men på islandsk, for det er vist det sprog, der ligger nærmest det sprog, de talte i vikingetiden.

Caroline spørger:

Hvilken sang synes du var bedst udover din egen?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Uh den er svær. Jeg synes helt oprigtigt, at de alle 9 er på et meget højt niveau. Så det kommer faktisk an på, hvilket humør jeg er i, for de er så vanvittigt forskellige. Men skal jeg vælge, tror jeg, jeg vælger Starlight. Måske er jeg også farvet af, at det er min ældste datters yndlingssang blandt de 10 :)

Kenneth Johannesen spørger:

Hvordan har du det med at skulle repræsentere Danmark? Og har gjort nogle tanker om at man først skal igennem en semifinale inden finalen?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Jeg er SÅ stolt over at skulle repræsentere Danmark i Portugal. Og nej, jeg har ikke rigtig gjort mig tanker om, at der lige er en semifinale først. Jeg går selvfølgelig benhårdt efter den finaleplads, og tror da også på det.

Caroline spørger:

Var du nervøs da du skulle optræde første gang?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Ja det var jeg. Fra jeg trådte ind og stod klar, begyndte mange folk at rejse sig op og huje, og det var simpelthen så overvældende. Og så larmede de så meget, at jeg virkelig måtte koncentrere mig om at lytte efter tracket i mine ører. Så starten var lidt nervøs :)

Tina spørger:

Vil du have samme sceneshow når i kommer til Portugal ?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Jeg håber vi bibeholder mange af de samme elementer, for det føltes skidegodt på scenen i Gigantium. Og ikke mindst effektfuldt med vinden og sneen i slutningen. Det gav lige 10 procent ekstra energi. Men nu må vi se :)

Henrik spørger:

Tillykke - sejt gået! Hvorfor har man aldrig hørt musik fra dig før? Pludselig popper du bare op - helt færdig og flyveklar som artist!

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Jeg har aldrig udgivet musik selv. Jeg synger primært andre folks musik i livesammenhæng, det har jeg gjort i mange år nu, og jeg elsker det. Men jo for den brede offentlighed er jeg først poppet op nu :)

Thomas spørger:

Skal du på nogle "promo tours" som man ofte ser op til Eurovision?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Det tror jeg da. Jeg har selvfølgelig nogle møder på DR, jeg skal til nu, og så må vi se, hvad vi får planlagt.

Reidun spørger:

Hvordan har du det med, at du snart skal til at udtale dig og besvare spørgsmål på engelsk til de udenlandske medier. Er du klar til det?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Jeg synes faktisk, jeg har klaret det ok indtil videre. Der har jo været et par interviews til engelske eurovisionmedier allerede, hvor det hele er foregået på engelsk. Men det kan da godt være, jeg lige skal forbi en ekspert og brushes up på den engelske interviewteknik :)

Lars spørger:

Tillykke med sejren! Er du selv sangskriver og kommer der et album?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Tusind tak Lars :) Jeg skriver selv lidt, men slet ikke i en sådan grad, at der ligger et album lige om hjørnet. Men hvem ved. Måske der dukker nogle fede sangskrivningssamarbejder ventende, og så må vi tage den derfra.

Mikael spørger:

Hvordan havde nerverne det da I kun stod 2 tilbage ? p.s det var fuldt fortjent at vinde, fed sang

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Tusind tak Michael :) Det var nervepirrende at stå der med Anna. Men jeg var glad. Rigtig glad. For bare det at stå i en superfinale i så vildt et sangfelt var enormt forløsende.

Pigen fra Viborg spørger:

Hej Jonas stort tillykke du havde helt klart den bedste sang ?? kan det passe at du har spillet teater på ungdomsskolen i Viborg ?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Ja det kan det :) Eller jeg har faktisk aldrig spillet teater på ungdomsskolen; vi har øvet på ungdomsskolen, men spillet på Viborg Teater. Store oplevelser for mig og en af grundene til, at jeg elsker at stå på scenen.

Randi spørger:

Hvem har lavet jeres tøj?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Uh jeg kan ikke huske designeren. Det er noget den fabelagtige kostumier på DR har fundet, og vi er vildt glade for resultatet.

Line spørger:

Hej jonas, mange gange tillykke med sejren. Mit spørsmål er om du længe har drømt om at være med i melodi grand prix?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Tusind tak Line :) Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg ikke rigtig før har skænket det en tanke, at jeg en dag skulle deltage i Grand Prix'et. Ikke fordi jeg har haft negative tanker om det, tværtimod. Men jeg var ikke i tvivl om svaret, da jeg blev tilbudt muligheden; selvfølgelig skulle jeg det :)

Simone spørger:

Kan man følge din rejse på de sociale medier?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Jeg får oprettet nogle officielle sider på de sociale medier, så snart jeg lige får tid og overskud til det :) Der har været og er rimelig meget pres på lige nu med interviews og folk der gerne vil snakke. Og det skal selvfølgelig også lige prioriteres.

Anja spørger:

Har du selv en all time-favorit af de danske grand prix-sange?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Der er mange gode, synes jeg. Under Stjernerne med Tommy Seebach er en helt vild god sang. Den elsker jeg. Af nyere sange synes jeg A New Tomorrow med A Friend In London er helt fantastisk. Virkelig god sang.

Louise spørger:

Hej Jonas Jeg har læst mange kommentare på youtube, er du klar over at i ligger i toppen til at vinde indtil videre hos eurovision fans? :-)

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Hej Louise :) Nej det var jeg slet ikke klar over. Jeg får desværre ikke læst så mange kommentarer og beskeder i de her dage, men det bliver jeg da selvfølgelig enormt glad for at høre :) Der er dog stadig lang tid til maj, og mange lande har endnu ikke fundet en vinder, så jeg tager det stadig med ophøjet ro.

Caroline spørger:

Hej rasmussen stort tillykke, jeg vil høre om du vil overveje at få et rigtig vikingeskib på scenen i Lissabon?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Hej Carline, tusind tak :) Jeg tænker måske at et helt vikingeskib bliver en anelse svært at få med, men vi skal snart have møder om showet, og så må vi se hvilke bolde der bliver kastet op og lander igen.

Andreas spørger:

Hvad fik dig til at stille op, og hvordan kom du med?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Jeg blev simpelthen kontaktet på messenger af DR, om jeg havde lyst til at give et bud på den her sang. Og jeg sagde helt klart ja, da jeg hørte sangen. Synes den var og er vildt god :)

Catrine Retz spørger:

Hvor ofte trimmer du dit skæg?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Jeg går til barber, når det trænger :) De er helt klart bedst til at klippe det pænt. Det kan jeg kun anbefale folk med fuldskæg.

Mike spørger:

Er din teater-erfaring et plus i et stort show som Eurovision?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Det tror og håber jeg da. Rent performer-wise plejer min erfaring at slå ind, når jeg kommer op på en scene. Men jeg blev nervøs i lørdags, da jeg stod der første gang. Der gik det ligesom op for mig, hvor stort det var/er.

Katja spørger:

Drømmer du om at blive sanger på fuld tid?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Hmm, den er svær. Jeg elsker at optræde. Elsker at synge, så det vil jeg helt klart altid gøre. Men jeg elsker også at have de her par underviserjobs ved siden af. Det er enormt tilfredsstillende også at give videre. Men nej, jeg vil da ikke afvise, at jeg en dag godt kunne tænke mig at gøre det fuld tid.

Cille poulsen spørger:

Hej Jonas, mega monster stort tillykke med sejren?? skal din familie med til Portugal eller er det kun dig?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Hej Cille, og tusind tak :) Jeg ved det faktisk ikke, det har vi slet ikke snakket om endnu. Men jeg regner da med, at min hustru og nærmeste familie som minimum kommer til semifinalen.

Adam spørger:

Hej Jonas, hvilken del af sceneshowet kan du selv bedst lide?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Hej Adam :) Uden tvivl slutningen, hvor vinden og snekonfettien kommer ind. Det var satme fedt at stå i :) Men jeg elskede generelt det hele.

Julie spørger:

Hvordan bliver det at optræde foran 200-300 millioner mennesker overalt i verden?

Jonas Flodager Rasmussen svarer:

Det bliver fuldstændig vanvittigt. Wauw, bare tanken giver mig gåsehud. Jeg glæder mig helt enormt meget, og vil gøre mit absolut bedste for at repræsentere Danmark på bedste vi :)