TÆT PÅ Petra fødte foran hele Danmark: Seerne skulle også med, der hvor det ikke er rart

Hvordan påvirker det ens parforhold at blive forældre? Hvordan tackler man baby og karriere på samme tid? Og bør man flytte i et hus på landet for at sikre barnet den bedst mulige opvækst? Det er nogle af de spørgsmål tv-vært Petra Nagel har berørt gennem otte programmer, som følger hendes graviditet. I det sidste program fødte hun sin og kæresten Asbjørns søn for rullende kameraer. Men hvordan har det været at lukke hele Danmark ind i noget så privat? Petra besvarer spørgsmål fra klokken 21.30.

TÆT PÅ Petra fødte foran hele Danmark: Seerne skulle også med, der hvor det ikke er rart
Randi spørger:

Hej Petra. Tillykke med den lille ny. :) Hvad har overrasket dig allermest ved at være blevet mor?

Petra Nagel svarer:

Hej Randi :) Det har hvor lidt jeg i virkeligheden har, til at gøre ting, som f.eks. at tørre hår og cykle en tur :)

Meg spørger:

Hvordan vidste du at du var klar til at få et barn sammen med en, du kun har kendt i et år?

Petra Nagel svarer:

Hej Meg. Det kunne jeg bare mærke, nærmest fra første gang vi mødte hinanden <3

Thea spørger:

Kære Petra, Tak for nogle fant. programmer. Hvilke overvejelser havde du i forhold til at Pelle Emil måske kommer til at se programmerne?

Petra Nagel svarer:

Hej Thea. Godt spørgsmål! Jeg håber, at han bliver stolt af sine forældre, og vi føler ikke, at hverken han eller os bliver udstillet i programmerne.

Alice spørger:

Fedt at du giver så meget af dig selv i alle dine programmer - men bliver det aldrig for meget for dig at invitere SÅ tæt på? Ikke hårdt?

Petra Nagel svarer:

Jo, det gør det. Men det er den pris jeg betaler for at lave fjernsyn, som jeg er stolt af og mange forhåbentligt for noget ud af :)

Gitte, selv gravid spørger:

Din fødsel så ikke helt smertefri ud - selvom du gik til fødselsforberedelse hos Smertefri Fødsel; Hvordan oplevede du selv fødslen?

Petra Nagel svarer:

Hej Gitte. Ærlig talt, så var det frygteligt og virkelig smertefuldt :)

Emilie spørger:

Hej Petra. Stor fan her af både dig og dine programmer! Har du fundet dig selv i rollen som mor?

Petra Nagel svarer:

Hej Emilie! Ja, det synes jeg. Man har ikke rigtig et valg, da jeg jo ER hans mor. Men jo, det falder mig meget naturligt.

Maiken spørger:

Har det været grænseoverskridende at sig selv så ærligt på tv?

Petra Nagel svarer:

Hej Maiken! Ja, det var det meget i starten og især for Asbjørn. Jeg har nok selv vænnet mig til det, så det er ikke så grænseoverskridende mere. Men jo, når jeg tænker over det, så er det ret specielt, at mange ved rigtig meget om mig :)

Birgitte spørger:

Hvad synes Asbjørn om at være med i programmet? Han så lidt træt ud af og til ??

Petra Nagel svarer:

Hej Birgitte :) Asbjørn har været meget skeptisk. Det er han stadig. Han har svært ved at se programmerne fuldt ud, og han siger selv, at han nok er vores største kritiker. Men samtidig giver det noget ekstra til programmerne, føler vi, at han ikke er så vant til at være 'på'.

Matilde spørger:

Hej Petra Alle de ting du i løbet af programmet er nervøs for kommer til at ske, efter at baby er født, er det gjort til skamme?Du er sej!??

Petra Nagel svarer:

Hej Mathilde. Tak. Flere ting er gjort til skamme, men mange ting kan jeg godt skulle minde mig selv om, som f.eks. hvordan man som par skal tale til hinanden og vise respekt og hensyn, selv når klokken er 3 om natten, og man ikke har sovet :)

Jannie spørger:

Har du sluppet kontrolen og givet Asbjørn plads til at gøre tingene på sin måde? Et inspirerende indblik i et nyt pars virkelighed??

Petra Nagel svarer:

Hej Jannie! Tak fordi du ser med :) Jeg prøver virkelig, men Asbjørn er også rigtig god til at kræve sin medbestemmelse, så det ikk bare er Mor Petra, der styrer showet derhjemme. Det er vigtigt at mænd også tager deres kontrol, så det ikke kun er kvinderne der skal give den.

veneda spørger:

Det var et tankevækkende program at se, var der noget særligt du selv synes du lærte af at lave det?

Petra Nagel svarer:

Hej Veneda. Tak! Ja, jeg har lært meget om parforholdet, tænker jeg. Om hvor hårdt det er, og om hvor meget man skal arbejde for det. Og så lærte jeg, at ærlighed virkelig betaler sig.

Jonas S. spørger:

Hej I tre.. Tak for gode programmer. Kommer der en ny programserie, hvor man følger jer i jeres nye tilværelse som forældre og familie.?

Petra Nagel svarer:

Hej Jonas! Nej, det tror jeg ikke. I bliver nok snart trætte af mig også :)

Tilde Just Øie spørger:

Tak for det du deler med ungdommen. Jeg ville som 49 årlige og mor til 3 piger,ønsket at jeg kunne få noget af den viden som nye forældre

Petra Nagel svarer:

Hej Tilde. Det er jeg bare glad for, at du skriver. Det betyder rigtig meget, at alle aldre kigger med og har fået noget ud af indholdet. Tak!

Michella spørger:

Super fedt og inspirerende program! Hvis du skulle give ét råd til vordende mødre, der frygter en naturlig fødsel - hvad skulle det så være?

Petra Nagel svarer:

Hej Michella. Godt spørgsmål. Jeg ville nok råde dig til at lytte til jordemødrene, og så tage den smertelindring, de anbefaler. Og så have "eyes on the price", når det gør rigtig ondt :) Du skal nok klare det sejt!

Agnes spørger:

Hej Petra hvad siger din familie til programmet, specielt efter den sidste episode er kommet ud? kæmpe kram herfra

Petra Nagel svarer:

Hej Agnes! Min far er lidt stolt, og han synes selvfølgelig, at programmet med ham, er det vigtigste :) Han har slet ikke set afsnit 8 endnu, så jeg er meget spændt på hans reaktion.

cecilie spørger:

Ikke noget spørgsmål, ville bare sige hvor smukt og rørende et program i har lavet, især det sidste afsnit var stort at se. tak!

Petra Nagel svarer:

Tusind mange tak, Cecilie. Det betyder rigtig meget!

Stella spørger:

Hej Petra, jeg er virkelig vild med din ærlighed! Har du gjort dig nogle tanker om, hvad dine fremtidige programmer skal handle om?

Petra Nagel svarer:

Hej Stella! Jeg ved det faktisk ikke - du må sige til, hvis du har den gode idé. Jeg tænker jo også, at I bliver trætte af mig på et tidspunkt :)

Emma H spørger:

Fantastisk dejligt program. Jeg vil spörge dig om din oplevelse af at föde liggende på ryggen, var det okay for dig?

Petra Nagel svarer:

Hej Emma! Det var helt fint, men jeg havde heller ikke troet, at jeg skulle ligge på ryggen. Jeg tænkte ikke så meget på det, jeg var i meget smerte :)

Thea spørger:

det var så smukt og rørende at se jeres fødsel! Havde i besluttet på forhånd, hvor længe efter fødslen i skulle filme?

Petra Nagel svarer:

Tusind tak, Thea! Vi havde snakket meget om det, men vi var ærligt meget i tvivl lige indtil det sidste. Vi er dog rigtig glade for, at det kom med i programmet til sidst! Vi havde én anke, det var at der ikke blive filmet i mit underliv.

Tove spørger:

Asbjørn spørger, om man har et hul, der fyldes op med bekymringer, når man får et barn. Hvordan går det i dag?

Petra Nagel svarer:

Hej Tove! Tak, det går godt, men hullet tømmes ofte for at nye bekymringer kommer. Så måske han har ret mht at vi jo naturligt nok altid bekymrer os om ét eller andet.

Anna Sofie spørger:

Hej Petra. Efter tre skønne og dannende programmer skylder jeg dig et tak! Så her er et - TAK!!! Jeg står op til en ny hverdag pga. dig!

Petra Nagel svarer:

Kæreste Anna Sofie! Tusind tak til dig, og hvor er det bare en fantastisk besked at få. Det gør mig helt rørt <3

Solvejg. spørger:

Skal lille Pelle Emil i vuggestue på et tidspunkt og hvis han skal hvilke tanket gør I jer omkring det?

Petra Nagel svarer:

Hej Solvejg. Ja, det skal han. Vi tænker, at det bliver om et års tid ca. :)

Mette spørger:

Tak fordi du inviterer os med så tæt på. Det ser ud til, at amningen er gået helt problemfrit. Var det slet ikke svært at komme igang med?

Petra Nagel svarer:

Hej Mette! Det er faktisk slet ikke gået problemfrit. Jeg er blevet interviewet til Vores Børn, hvor jeg fortæller om, hvor problematisk det også har været. Derfor håber jeg, at den fortælling også kommer ud, hvor normalt det altså er at have startvanskeligheder med at amme :)

Carina spørger:

Hej Petra - du er bare så SUPER SEJ! Så smuk en søn! &lt;3 Helt rørende program, sidder helt og tuder på hjemmefronten - smuk, smuk fødsel!

Petra Nagel svarer:

Hej Carina. Tusind tak. Det gør mig så glad, at det påvirker dig så positivt!

Mate spørger:

Hej Petra, Tillykke til den lille! Jeg var så begejstret over den sidste 8 uge at følge med jer. Hvem ligner mest den lille til lige nu?

Petra Nagel svarer:

Hej Mate! Tusind tak! Det er fandeme et godt spørgsmål. Han ligner jo nok Asbjørn mest, men han har fået mine små folde-ører. Det ser ret grineren ud. Og så har han blå øjne, selvom jeg har brune.

Louise spørger:

Stor ros for en virkelig relevant og nærværende programserien, der skildrer vores tids par-og forældreskab på fineste vis! Tak??

Petra Nagel svarer:

Hej Louise. Tusind tak! Det er så skønt, at du har fulgt med <3

Katrine spørger:

Hej Petra hvis du i fremtiden ikke skal lave flere tv-programmer hvad skal du så lave?

Petra Nagel svarer:

Hej Katrine. Da jeg var yngre, drømte jeg om at blive dagplejemor, så det kan være, at jeg skal den vej, hvis I ikke gider se flere programmer. Men jeg er jo uddannet journalist, så jeg skal nok arbejde mere bag kameraet igen.

Malin spørger:

Tak for et super program. Fødte selv i start april og genkender mange af tingene. Giv Asbjørn den største high-5 for sin skønne facon!

Petra Nagel svarer:

Hej Malin. Tusind tak! Den er hermed givet til ham! :) Og tillykke med din egen fødsel.

Maja spørger:

Hej Petra. Tillykke med ham! I afsnit 8 ser du ud til at være fysisk ret frisk efter fødslen. Hvordan var det at gå i dagene efter?

Petra Nagel svarer:

Hej Maja. Det føltes som om, at ens skridt er ved at falde ud af kroppen, men det går heldigvis over. man er heldigvis høj og fuld af kærlighed, så man overlever.

Sarah spørger:

Jeg så på instagram at du vikler ham og bruger slyngevugge. Hvordan kan det være du har taget det valg? Og har I barnevogn?

Petra Nagel svarer:

Hej Sarah! Slyngevuggen bruger vi faktisk ikke så meget. Han vil ikke rigtig sove i den, men den er bare rigtig hyggeligt og flot :) Ja, vi har barnevogn, som han endelig først nu er blevet glad for at sove i. Det tog sgu lidt tid, men det er vigtigt, når man bor på Vesterbro og skal gå meget.

Camilla spørger:

Hej Petra, jeg græd så meget da jeg så fødslen. &lt;3 Hvordan oplevede du det var at føde med sugekop? Asbjørn virkede lidt rystet..

Petra Nagel svarer:

Hej Camilla. Det var virkelig også rystende for os begge to. Asbjørn var ret bange, og det var slet ikke drømmescenariet for os. Dog gik det jo fint, og lægerne ved fuldstændig, hvad de laver. Vi var også rigtig trætte og derfor skeptiske.

Anne-Marie spørger:

Hej Petra &lt;3 Det har nogle gange virket som om Asbjørn ikke er den store linselus, har det været godt for jeres forhold med programmerne?

Petra Nagel svarer:

Hej Anne-Marie. Det er nok rigtig, at Asbjørn ikke er så vant til eller tryg ved at være på skærmen. Egentlig giver det nok noget troværdighed til serien, men andre gange skal han nok blive bedre til at give slip. Det har dog styrket vores forhold, føler vi!

Ida spørger:

Hej Petra! Tillykke med din skønne søn. Du virkede så fattet (og sej) under fødslen, fik du noget bedøvelse? Hvordan håndterede du smerten?

Petra Nagel svarer:

Hej Ida. Tak! Men sandheden er også, at fødslen varede i 18 timer og jeg fik rigtig meget lattergas Det hjalp mig helt vildt. Jo, jeg var sej, men det ser nok nemmere ud, end det egentlig var :) Tag endelig imod al smertelindring, hvis du selv skal føde, er mit råd.

Laura spørger:

Hej Petra :) Tak for nogle virkeligt fede programmer. Virkelig rat at se "virkeligheden"! Savner du noget fra dit "gamle" liv endnu?

Petra Nagel svarer:

Hej Laura. Jeg savner virkelig at cykle mig en tur alene og måske en tur i byen. Men alt dette kommer jo igen, og det er heldigvis ret basale ting, som jeg savner :) Men faktisk savner jeg ikke være bekymret over min søns helbred og velvære.

Maria spørger:

Hvor længe fik i egentlig lov til at blive på hospitalet efter fødslen? Jeg har en formodning om, at man næsten bliver smidt ud med det samm

Petra Nagel svarer:

Hej Maria. Vi var heldige med, at der var god plads på selve dagen, så vi måtte blive 2 nætter. Dog skulle vi tage hjem, hvis der kom nye fødende. Det var dog dejligt og heldigt, at vi måtte blive.

Mia spørger:

Hej Petra. Hvor længe havde du og Asbjørn barsel sammen efter fødslen?

Petra Nagel svarer:

Hej Mia. Det havde vi i 14 dage. Og nu tager vi en lille måned igen sammen i vores sommerhus. Det er bare dejligt!

Malene spørger:

Hej smukke petra! Stort tillykke med din dejlige søn, hvad er din største frygt efter at være blevet mor??

Petra Nagel svarer:

Hej smukke Malene! Tak. Min største frygt er, at der skulle ske ham noget slemt. Men en ny ting er,at jeg faktisk er bekymret om noget nyt hver dag. Vægt, afføring og alt sådan noget, det er jeg slem til at bekymre mig om :)

Mate spørger:

Hej Petra, I forhold til den tidligere robo-baby, får I mere eller mindre søvn med den lille?

Petra Nagel svarer:

Hej Mate. Den lille Robo-baby var fuldstændig forfærdelig. Vi får nok samme mængde søvn, men nu står vi heldigvis op fordi vi elsker det lille menneske, og ikke fordi en robot/maskine larmer :)

anna marie spørger:

Hej søde petra. Hvordan var det at skulle vise kroppen frem under fødslen, var det mærkelig, nu tænker jeg på dit program omkring din krop.

Petra Nagel svarer:

Hej søde Anna Marie! Efter jeg blev gravid flyttede fokus sig faktisk. Det var ikke længere så vigtigt, om jeg havde ekstra fedt på maven. Og under min fødsel tænkte jeg faktisk ikke så meget over det, der var min største opgave at føde heldigvis.

Kat spørger:

Hej Petra, tillykke med den lille ny - sikke sød han ser ud! Hvordan har Asbjørn taget far rollen, er han i krise over tabet af sin ungdom?

Petra Nagel svarer:

Hej Kat! Tak - han er også rigtig, rigtig sød. Asbjørn er ikke i krise heldigvis. Egentlig var mange af hans platte kommentarer også for sjov, men jeg tror ærligt, at mange fædre føler sådan. Det er helt naturligt, at de ikke længere er lige så frie, og det kan nok godt virke skræmmende for mange.

Eva spørger:

Hej Petra Du virkede helt høj efter fødslen. Var du så heldig at denne følelse varede ved eller har du oplevet fænomenet fødselsdepression

Petra Nagel svarer:

Hej Eva. Jeg var helt høj ja. Det er jeg stadig, selvom noget af euforien er taget lidt af, når man er så træt det meste af tiden. Jeg er heldigvis ikke fødselsdeprimeret, selvom det er meget normalt at føle sådan og få en eller anden form for reaktion.

Johanne spørger:

Drømmer du om flere børn i fremtiden?

Petra Nagel svarer:

Hej Johanne! Ja, helt sikkert. Vi vil gerne have minimum ét eller to børn mere <3 Jeg er bare ikke helt så ung mere, så vi har ikke alverdens tid :) Vi må til og at igang.

Sofia spørger:

Er dig og Asbjørn lige så forelskede nu, som da du lige havde født?

Petra Nagel svarer:

Hej Sofia! Det er vi nok, men vi skændtes og driller også hinanden tit. Men kærligheden er rigtig stor, selvom den har mange ansigter <3

Malthe spørger:

Hej petra hvad er den største ulempe ved at have en baby.

Petra Nagel svarer:

Hej Malthe. Det er nok, at han hele tiden er afhængig af mig. jeg kan ikke bare lige cykle en tur eller gøre hvad jeg vil. Det er lidt klaustrofobisk til tider, men det er heldigvis også fantastisk :)

Sophie spørger:

Hej Petra. Hvad med når Pelle Emil bliver teenager? Hvordan tror du og Asbjørn at i vil håndtere situationen?

Petra Nagel svarer:

Hej Sophie. Det er fandeme et godt spørgsmål. Forhåbentlig bliver han ikke så svær. Jeg tror desværre, at vi bliver ligesom alle andre forældre, hvor han synes vi er irriterende og ikke forstår ham, og hvor vi synes han er for meget. Sådan er det jo :)

Rikke spørger:

Hej fantastiske Petra. Nu handler mange af spørgsmålene om det svære ved at få børn. Hvad er det fedeste ved at have en baby?

Petra Nagel svarer:

Hej fantastiske Rikke. Det fedeste ved at have en baby er, når han smiler til mig. Så går alt i stå <3

Josephine spørger:

Hej skønne smukke par. Al mulig glæde og lykke i jeres retning! Hvad arbejder Asbjørn med? Kan han/I ikke lave nogle flere tv programmer? :D

Petra Nagel svarer:

Hej skønne, smukke Josephine. Tak. Asbjørn arbejder faktisk også i film og tv-branchen men på den anden side af kameraet. Vi tror ikke, at vi skal lave mere fjernsyn, men det afhænger selvfølgelig af, om omstædighederne og idéerne er der. Og at I ikke er trætte af os.