Højdepunkter


 

Bryllup: Anholdt soldat sigtet
15. maj 2004 14:54
Den 22-årige soldat, der fredag blev anholdt på bryllupsruten tæt ved Københavns Domkirke med rygsækken fuld af militære røggranater og kanonslag, er sigtet for at have stjålet øvelsesammunitionen fra sin arbejdsplads, Skive Kaserne.

Det oplyser kriminalpolitiets centrale vagtleder i København, Bogs Grarup.

- Han er sigtet for tyveri efter den militære straffelov, og Forsvarets Auditørkorps skal nu undersøge, hvor han havde ammunitionen fra, og hvad han skulle bruge den til, siger Bogs Grarup.

Ville ikke bruge ammunition
Han mener dog umiddelbart ikke, at soldaten havde haft til hensigt at kaste ammunitionen og dermed skabe fare for kronprinseparret og de mange tilskuere på ruten.

- Vi mener ikke, at det er en soldat, der af den ene eller anden årsag havde til hensigt at forstyrre bryllupsceremonien eller skade nogen, siger vagtlederen.

Hermed afviser politiet umiddelbart rygter om, at soldaten i frustration over at være blevet udelukket fra en militær æresvagt for brudeparret i Sankt Peders Stræde havde haft til hensigt at hævne sig ved at kaste skytset mod enten kongelige eller tilskuere.

Anholdt kort før brylluppet
Soldaten blev anholdt i Sankt Peders Stræde tæt ved Københavns Domkirke fredag kl. 15.18 - kort før brylluppet - da politibetjente fattede mistanke til ham i folkemængden.

- I hans rygsæk fandt betjentene 12 militære kanonslag, 11 almindelige røggranater samt en lidt større røggranat, siger politiets talsmand, Flemming Steen Munch.

Soldaten, der tilsyneladende er ansat som forsyningshjælper hos Prinsens Livregiment på Skive Kaserne og dermed har haft adgang til kasernens øvelsesammunition, afviser, at han ville forrette skade med rygsækkens indhold. Han har forklaret politiet, at de mange røggranater og kanonslag skulle gemmes til nytårsaften.

- Men man må sige, at han er i god tid, siger politiets talsmand, Flemming Steen Munch.

Svært at modbevise forklaring
Flemming Steen Munch understreger, at det i øvrigt ville være svært for politiet at bevise det, hvis soldaten skulle lyve om sine hensigter med ammunitionen.

- Hvad det skulle være brugt til kræver, at han selv indrømmer det. Vi giver os ikke af med at tro, vi skal bevise tingene, og det er skønnet, at vi ikke ville kunne bevise, hvis han havde onde hensigter med det her. Så der er kun ét at gøre: at afhøre ham og videregive ham til straf i det militære straffesystem, som det er sket, siger politiets talsmand.

Soldaten blev anholdt på stedet fredag eftermiddag og forblev i politiets varetægt frem til kl. 21, hvor han blev løsladt.

Imens han fredag eftermiddag og aften sad til afhøring, foretog politiet på Fyn i den by, hvor han kommer fra, en ransagning på hans bopæl.

- Men der blev ikke fundet yderligere ammunition der, siger politiets vagtleder i København.

Politiet oplyser, at den 22-årige soldat ikke i forvejen var kendt af politiet.
Læs også 
Print artikel Send som mail
Seneste nyt
Mary og Frederiks gaver udstilles (13:29)
På bryllupsrejse uden pressen (16:42)
Kronprinsepar hjem til travl uge (18:42)
Brudens far: Jeg ved ikke hvor de er (21:44)
Mary bar Ingrids slør (15:52)
Tæt kapløb om seerne på bryllupsdagen (15:04)


Højdepunkterne
 
Se eller gense alle højdepunkterne fra det kongelige bryllup

Panorama
 
Oplev 360° kongelig vielse i vores samling af panorama-billeder

Panorama
 
Oplev 360° kongelig brudevals i vores samling af panorama-billeder

Panorama
 
Oplev 360° kongeligt bryllupstelt i vores samling af panorama-billeder

Mød Mary
 
Kom på besøg hos Mary på Tasmanien i DRs dokumentar om hende 

Festkjolerne
 
Moderedaktør, Lotte Freddie beskriver nogle af gæsternes kjoler ved det kongelige bryllup

Din Mening
Finder pressen Frederik og Mary på deres bryllupsrejse?
Ja
Nej
Ved ikke

Om afstemninger

 

Quiz

 
DRs fakta-indhold er udarbejdet i samarbejde med Nationalmuseet