dr.dk / Radio / Podcast

PODCAST


Podcasting er en måde, hvorpå man kan distribuere lyd og levende billeder via internettet. Det vil typisk være radio eller tv programmer, som brugerne dermed får mulighed for at downloade automatisk til deres computer. Når man i denne sammenhæng siger automatisk, betyder det at brugerne får sendt programmerne til deres computer uden at skulle hente dem. Det kræver dog, at man een gang har bestilt programmerne. Podcasting er på den måde det samme som et abonnement.

I DRs tilfælde vil det for eksempel sige, at du kan få sendt dit yndlingsprogram direkte til din computer hver eneste gang, det har været sendt i radioen eller i tv - lige så længe du ønsker det, og DR iøvrigt fortsat sender programmet. Det er lige meget, om programmet sendes på faste tidspunkter eller ej. Det ryger direkte ind på din computer, når det har været sendt.

Det kræver dog, at du har et stykke software på din computer, der kan håndtere abonnementerne - altså dine podcasts. Der findes en helt række gratis programmer på nettet, der kan det. En liste over disse programmer kan ses på http://www.podcastingnews.com/topics/Podcast_Software.html

Det er også muligt at se eller høre programmer på sin mobile lyd- eller billedafspiller. Når det er lyd, foregår det på en MP3 afspiller. Når det er tv, skal det være på en særlig bærbar videoafspiller med meget stor hukommelse. Programmerne skal blot overføres fra computeren til afspilleren. Du kan læse her, hvordan du gør.
DEBAT
LINKS
Artikler fra DR: Harddisken
Wikipedia: Podcasting
International Podcasts: Podcast
Få samtlige programoplysninger i en fil
Til toppen
   
© DR 2005. Tekst, billeder, video, lyd og grafik på denne side tilhører DR. Materialet må ikke gengives uden tilladelse. Disclaimer: DR er ikke ansvarlig for indhold på eksterne websites.