dr.dk / Radio / Podcast

ROSENKJÆR-FOREDRAG FRA 2005
P1s Rosenkjær-pris 2005 Website
Peter Lund Madsen om menneskets fremtidsperspektiver. Hvad er det for en fremtid der venter lige om hjørnet? Hvilke farer truer? Og er der overhovedet noget vi mennesker kan gøre?
http://podcast.dr.dk/tema/rssfeed/rosenkjaer_plm.xml
ROSENKJÆR-FOREDRAG FRA 2004
P1s Rosenkjær-pris 2004 Website
Forfatteren Peter Øvig Knudsen modtog i 2004 Rosenkjærprisen for i årevis at have arbejdet på at blotlægge besættelsestidens mest smertefulde hemmeligheder. Hans to bøger ”Efter drabet” og ”Birkedal - En torturbøddel og hans kvinder” har skabt røre om det hidtidige billede, man har haft af modstandsbevægelsen og af andre danskeres rolle under krigen.
http://podcast.dr.dk/tema/rssfeed/rosenkjaer_pok.xml
ROSENKJÆR-FOREDRAG FRA 2001
P1s Rosenkjær-pris 2001 Website
Med fem udsendelser om Kaj Munk kvitterer Per Stig Møller i 2002 for Rosenkjær-prisen, som han modtog året før. Med prisen forpligtede han sig til at holde en række radioforedrag. Og efter arbejdet med den meget roste monografi om Kaj Munk, var det oplagt, at Munk og hans eftermæle skulle være emne for foredragene.
http://podcast.dr.dk/tema/rssfeed/rosenkjaer_psm.xml
OM WILLY REUNERT
Willy Reunert, født 1905
Rosenkjær-prisen er DR’s ”foredragspris”, der uddeles til en fremtrædende videnskabsmand eller kulturpersonlighed, som har vist evne til at gøre et vanskeligt stof tilgængeligt for almenheden i foredragets form. Prisen forpligter til at holde et antal radioforedrag.

Willy Reunert
Prisen er opkaldt efter Jens Rosenkjær (1883-1976), afdelings-chef ved Statsradiofonien 1937-53 Læs mere

Til toppen
   
© DR 2005. Tekst, billeder, video, lyd og grafik på denne side tilhører DR. Materialet må ikke gengives uden tilladelse. Disclaimer: DR er ikke ansvarlig for indhold på eksterne websites.