Barracuda
Netcheck
Film
Spil
Bøger
Tegneserier
Svarsløjfen
Indsend Pixels
 


8.5.2006

 

LARA CROFT: TOMB RAIDER LEGEND

(PC/PS2/X-Box)

Lara Croft er uden tvivl den bedste kendte computerspilheltinde. Men det er efterhånden noget siden, vi har hørt fra hende, så man var begyndt at spekulere på, om hun var gået på førtidspension. Men det er hun heldigvis ikke, for hun er stadig rask og rørig, hvad hun til fulde beviser i det nye spil i den legendariske Tomb Raider-serie. De nye udviklere har klaret opgaven storslået, og det bestemt ikke uden grund, at spillet er blevet kaldt det bedste siden etteren. Det ene øjeblik er man på jagt efter glemte skatte i Peru, det næste farer man gennem ørkenen på en motorcykel, mens man senere befinder sig til fest i en af Tokyos imponerende skyskrabere.

Grafikken er pæn, uden at være noget særligt, og til trods for at Laras bevægelser er troværdige, så er fjendernes animationer klodsede og firkantede. Af uforklarlige årsager bevæger Lara heller ikke munden, når hun taler. Som altid er Tomb Raider: Legend en blanding af udforskning og skuddueller, og desværre har Crystal Dynamics ikke formået at gøre actiondelen rigtig engagerende - den er stadig alt for let, og fungerer egentlig mest som et regelmæssigt afbræk mellem de gåderne, hvor Tomb Raiders egentlige styrke lægger.

Man må sige, at Legend er det hidtil stærkeste udspil i Tomb Raider-siden originalen fra 1996, og så er det godt at se Lara tilbage i topform.

Udviker: Eidos
Dansk distrib: Ubisoft

 

APE ESCAPE 3 (PS2)

Hvis man laver dyreforsøg og eksperimenter med abehjerner, skal man sørge for, at forsøgsdyrene ikke slipper fri. Det er det, man kan lære af Ape Escape-spillene, som begyndte at komme i Japan i 1999. Nu er Ape Escape nr. 3 så kommet - og det er stadig de intelligente, men ustyrlige aber, der er sagens kerne.

Ligesom i de foregående spil gælder det om at jagte rundt efter aberne i en række forskellige scenerier, og de bliver naturligvis sværere og sværere at fange. Det er platform-action, som vi har set det 1000 gange før, men det er veloplagt og underholdende lavet, og faktisk også ret svært. Banerne er meget forskellige, og man har en meget stort udvalg af forskellige dimser til rådighed i jagten på aberne. Det kan være alt fra mobiltelefoner til dimser, der gør én superhurtig, og man samler dem ind undervejs, så man til sidst har et imponerende arsenal.

Brugen af de mange gadgets er kernen til succes i Ape Escape 3. Og det kan godt være meget svært at gennemskue, hvad hver enkelt kan. Men så er der heldigvis en træningsbane, som man kan opsøge - og her kan man få alle de dimser, man har samlet sammen, forklaret - på en meget pædagogisk måde. Ape Escape 3 er derfor meget fint for dem, der ikke har prøvet alt for mange platformspil. Men faktisk er der også underholdning og udfordring for de mere hærdede spillere, og det er egentlig ret imponerende.

Udvikler: Sony
Dansk distrib: Nordisk

 

FIFA STREET 2 (Alle platforme)

Den canadiske afdeling af Electronic Arts har udsendt et nyt spil med titlen Fifa Street 2 - et fodboldspil, der foregår på gaden, men som ellers på mange måder bare er en lidt mere rå version af det klassiske Fifa. Men i modsætning til de store, rigtige hold, er man her kun tre mod tre, og det gør spillet mindre omfattende men også ret intenst. Der er ikke et hav af indviklede regler, for vi er jo på gaden, og alle kneb gælder. Det er klart sjovest at spille to mod hinanden istedet for mod computeren - for selvom det er et ret almindeligt spil, så kan man godt få gang i adrenalinet, når man står overfor hinanden. Grafikken er klart flottere end i etteren, men det manglede også bare. Der er mange forskellige scenerier, og stemningen er helt fin.

Spilmæssigt gælder det primært om at overliste hinanden med alle mulige smarte finter og det giver point, når man laver noget flot. Får man nok point, ændres spillet til den såkaldte gamebreaker-mode, hvor man kan slå hinanden ud. Ret voldeligt, men også ret sjovt. For nu handler det ikke om at score mål, men om at banke hinanden. Sejren får man logisk nok når alle ens tre modstandere ligger ned.

Fifa Street 2 er med andre ord ikke et sportsspil, der hylder de klassiske traditioner om fair play og ordentlig opførsel på banen. Det er et spil for gadedrenge - og det er også det, der gør, at man gider.

Udvikler: Electronic Arts
Dansk distrib: Electronic Arts

 

 

Spilarkiver
[2006]
[2005]
[2004]
[2003]
[2002]
[2001]
[før 2001]

 
-= NYHEDER
=-
 
FILM
PIRATES OF THE CARIBBEAN 2
DØD MANS KISTE
FILM I SOMMERVARMEN
 
BØGER
SØSTRENE GRIMM
GRIMMERE END GRIMM
MAGIK
 
SPIL
TOMB RAIDER LEGEND
APE ESCAPE 3
FIFA STREET 2
-= GURU'ERNE
=-
ROLLESPIL
KAMPTEKNIK
SPIL- PROGRAMMERING
MANGA
TEGNING

 

-= PIXELS
=-
Send til
Troldspejlet
Vist senest i Troldspejlet