Barracuda
Netcheck
Film
Spil
Bøger
Tegneserier
Svarsløjfen
Indsend Pixels


12.12.2005

TIGER (De fem forfædre 1)

Action-serie der foregår i Kina i årene omkring 1650. De 5 yngste Kung-Fu-elever overlever fjendens nedbrænding af deres tempel, og forfulgt af fjender prøver de at bringe papirruller med templets Kung Fu-viden i sikkerhed, det er den tids viden om kampteknik, våben og filosofi.

Kung Fu-eleven, der kæmper som en Tiger, bærer i seriens første bog papirrullerne og er bogens hovedperson. De fire andre afleder fjenden, og det går i hæsblæsende tempo gennem skov og landsbyer med alt det Kung Fu, de har lært. Selv om de er dygtige, tager de også fejl og kommer i næsten håbløse situationer, der er både sjove og gribende episoder.

Serien er skrevet af en amerikansk Kung Fu-udøver. Er serien ikke helt historisk korrekt, er den i hvertfald spændende, stemningsfuld og sjov - så mange andre end kampsport-fans kan blive grebet af den. De næste bøger i De fem forfædre-serien får titler efter andre teknikker i Kung Fu - som aben, dragen osv.

Forfatter: Jeff Stone
Forsideillustration: Richard Cowdrey
Oversættelse fra engelsk: Mette Skot Perschke
Forlag: Borgen
Hjemmeside: FIVE ANCESTORS

URCHIN OG DE DANSENDE STJERNER (MISTELTEN 1)

I universet Mistelten lever der kun dyr som egern, pindsvin, muldvarpe, oddere etc. Urchin er en fremmed egernunge med en usædvanlig farve, og han er godt tilfreds med at blive opdraget af pindsvin og oddere, selv om der lugter lidt af fisk. Urchin og hans voksne beskyttere støtter den rare pindsvine-kongefamilie, men de vil også rense en ven, der uretfærdigt anklages for mordet på Prinsen, så de må opklare mordet. I al hemmelighed tager de sig også af skadede dyreunger, der ellers - ligesom i naturen - ikke ville overleve. Misteltens nye regering er hård ved alle dyrene, så der er fare på færde.

Nogle gange kan det knibe lidt med at forestille sig dyrene på et slot med sværd, stole og glas - men bogen er spændende og lidt barsk, og de charmerende dyr giver en hyggelig stemning. Bogen er både for drenge og piger.

Forfatter: M.I. McAllister
Forside og illustrationer: Omar Rayyan
Oversættelse til dansk: Anette Broberg Knudsen
Forlag: Lohses Forlag

BOOKIE OG DEN MAGISKE MONOKEL

Bookie ER faktisk ham den bredhovede Bookie fra bogmærkerne. I denne bog kommer selvsamme Bookie til at vække sin morfars gamle konkurrent og fjende til live med morfarens magiske monokel. Den gamle hævner sender Bookie og morfaren ind i gamle myter og bøger. De møder skikkelser fra de nordiske myter, Odysseus, Robin Hood, Jules Vernes En verdensomsejling under havet - og helt andre i et fremtidssamfund.

At forsvinde i tingenes og bøgernes verden bruges en del i Bookies familie, som har nogle problemer - og det er en god historie i historien. Et bogmærkes funktion er selvfølgelig at blive flyttet rundt i bøger, som Bookie bliver, men det bedste ved bogen er faktisk det, der ikke stammer fra andre bøger. Bogen er flot illustreret.

Forfatter: Emil Landgreen
Forside og illustrationer: Emil Landgreen
Forlag: Politikens børnebøger
Hjemmeside: BOOKIEWORLD

THIRRIN FRA ISMARKEN (1 og 2)

Den kamptrænede prinsesse Thirrin fra Ismarken må midt i vinterfesten flygte ind i skoven med sit folk. Hendes far og hans hirdmænd kæmper mod en stormagt, der vil erobre deres land, Ismarken.

Stormagten minder om Romerriget, der engang bredte sig over en stor del af verden, og bogens univers ligner den tidlige middelalder. - Sammen med en kammerat opsøger Thirrin sneleoparder, varulve og andre mystiske væsener for at få allierede i det tyndt befolkede land - mod stormagten. - Det er action-fantasy med vinterstemning, store slag, mystik og venskaber på tværs af alting. Thirrin fra Ismarken spænder over to bøger.

Forfatter: Stuart Hill
På dansk: Kim Langer
Forlag: Sesam

JARVIS - TROLDMANDENS LÆRLING

Bogens forfatter og illustrator er ellers kendt for bøger om liverollespil og kampteknikker, som Troldspejlet også har anmeldt og præsenteret.

Denne fantasy-bog har gedehyrden Jarvis som hovedperson. Han bliver lærling hos en gammel troldmand, som søger sin efterfølger. Til sin ærgrelse bliver Jarvis bare én blandt mange lærlinge på Troldmandens borg, og lærlingene er allesammen drenge eller unge mænd. De optrænes til en prøve, som ingen hidtil har bestået, én efter én dumper de og bliver smidt ud. Troldmandsskolen er så barsk, at Jarvis og hans kammerater finder venner i byen og overvejer at gøre oprør.

Bogen har gode detaljer og flere lag, bl.a. et oldsprog, der beskriver altings dybere natur og bestanddele, det minder lidt om at lære at tegne godt. Der er en del sproglige fejl i bogen, men Jarvis og troldmandens lærling har først og fremmest god atmosfære, spænding, bid og dybde. Der sættes spørgsmålstegn ved ledelsen af troldmandsskolen og formålet med at bruge magi, så det er en fornyelse af genren, som Harry Potter-bøgerne har præget så meget. Jesper Ejsing har selv illustreret bogen meget flot.

Forfatter: Jesper Ejsing
Forside og ilustrationer: Jesper Ejsing
Forlag: Politikens Børnebøger
Hjemmeside: JARVISBOGEN.DK

ILD OG VAND

En pige kan ikke styre sin kræfter og evner for at bruge ild og vand, men så bliver hun optaget på en trolddomsskole. Elevernes mange magiforsøg fylder det meste af bogen, og de er ret sjove - de fleste går nemlig galt. Der er både piger og drenge på skolen, og de har mange dyr. Venskaber og uvenskaber udvikler sig, og ingen er helt de samme, efter de har gået på skolen et stykke tid.

Bogens forside og indledning er meget alvorlig, men resten af Ild og vand er faktisk meget mere fuld af skolesjov og eventyrlige detaljer end f.eks. Tamora Pierces fantasy-serier, som bogen ellers minder lidt om. Det er den danske forfatters første bog, og det er godt gået!

Forfatter: Kathrine Louise Nielsen
Forside: Karen Borch
Forlag: Klim

 

 

 

Bogarkiver
[2006]
[2005]
[2004]
[2003]
[2002]
[2001]
[før 2001]

 
-= NYHEDER
=-
 
FILM
PIRATES OF THE CARIBBEAN 2
DØD MANS KISTE
FILM I SOMMERVARMEN
 
BØGER
SØSTRENE GRIMM
GRIMMERE END GRIMM
MAGIK
 
SPIL
TOMB RAIDER LEGEND
APE ESCAPE 3
FIFA STREET 2
-= GURU'ERNE
=-
ROLLESPIL
KAMPTEKNIK
SPIL- PROGRAMMERING
MANGA
TEGNING

 

-= PIXELS
=-
Send til
Troldspejlet
Vist senest i Troldspejlet