Barracuda
Netcheck
Film
Spil
Bøger
Tegneserier
Svarsløjfen
Indsend Pixels


8.5.2006

 

 

SØSTRENE GRIM
(EVENTYR- DETEKTIVERNE 1)

Det lykkes virkelig at bruge eventyrfigurer i en ny handling i denne bog! Brødrene Grimm skrev barske eventyr, f.eks. Hans og Grete. At være barn i Grimm-familien kunne tænkes at være et mareridt, det gælder også bogens hovedpersoner, Søstrene Grimm!

De to søstre er på børnehjem og tror, det er løgn, da en dame påstår, at hun er deres bedstemor og henter dem. Deres nye hjem er på en egn, hvor eventyrfigurer lever side om side med andre, så forbrydelser opklares næsten kun med eventyrviden, og deres bedstemor er byens detektiv!

Bogen har masser af spænding og små gys, Søstrene må tit klare sig alene og finde hjælpere ved at bryde deres bedstemors sikkerhedsregler, og det er en gyser hver gang. Hans Bønnestage, irriterende Puk, et magisk spejl - og byens underlige sherif er de nærmeste, og det er slet ikke godt men ret sjovt! Nogle navne fra eventyr er ændret lidt, så man må også trække på sin eventyrviden.

Forfatter: Michael Buckley
Illustrationer: Peter Ferguson
På dansk: Lene Ewald Hesel½
Forlag: Sesam
Se evt. også filmen BROTHERS GRIMM

GRIMMERE END GRIMM

Hærge-Hans og Grimme Grete har krammet på heksen i denne bog, hvor Rune Kiddes genfortæller Grimm-eventyr med sjove og grove ændringer. De er før udgivet, men her er de farvelagt og samlet. Farven gør illustrationerne lækrere for yngre læsere, men grovhedsgraden er ikke for de mindste! Til gengæld kan andre incl. voksne vælte rundt i sofaen af grin. Det er en af de sjoveste bøger, man kan opdrive (også f.eks. til en aften med kammerater eller flere generationer).

Forfatter og illustrationer: Rune Kidde
Forlag: Modtryk

MAGIK (SEPTIMUS HEAP 1)

Her er første bog i fantasy-serien om en rødhåret troldmandsfamilie på flugt fra universets Styre. Deres adoptivdatter mistænkes for at være den afdøde dronnings datter. Der er et mysterium om familiens 7. søn, som blev fjernet som nyfødt. Universet er middelalderligt med en by ved en borg - og sump-områder rundt om.

Noget af familien flytter ud til en hekse-tante i et sumpområde med dyr og magiske væsener og ting. Styrets aggressive kamptropper er tit i hælene på dem, og tanten vinder Styrets yngste lærling over på deres side. Andre er gidsler hos Styret og skal befris. - Der er en cd med kort over universet og halvgode småspil - men den tykke bog er i sig selv spændende og fuld af stemning! Der er få men gode illustrationer. Mange Harry Potter-fans vil kunne lide denne serie - og forresten også Lampens børn, som til gengæld har et moderne univers.

Forfatter: Angie Sage
Illustrationer: Mark Zug
På dansk: Erik Egholm
Forlag: Gyldendal
Se også: Lampens Børn 1 & Lampens Børn 2

 

 

 

Bogarkiver
[2006]
[2005]
[2004]
[2003]
[2002]
[2001]
[før 2001]

 
-= NYHEDER
=-
 
FILM
PIRATES OF THE CARIBBEAN 2
DØD MANS KISTE
FILM I SOMMERVARMEN
 
BØGER
SØSTRENE GRIMM
GRIMMERE END GRIMM
MAGIK
 
SPIL
TOMB RAIDER LEGEND
APE ESCAPE 3
FIFA STREET 2
-= GURU'ERNE
=-
ROLLESPIL
KAMPTEKNIK
SPIL- PROGRAMMERING
MANGA
TEGNING

 

-= PIXELS
=-
Send til
Troldspejlet
Vist senest i Troldspejlet