Barracuda
Netcheck
Film
Spil
Bøger
Tegneserier
Svarsløjfen
Indsend Pixels


SOMMER
2006

 

 

SUPERMAN VENDER TILBAGE

 

Supermans tilbagekomst er blevet en kæmpesucces, ihvertfald hvis man skal dømme efter billetsalget i den første weekend. Men hvordan er så den nye filmudgave af den klassiske tegneserie? Bryan Singer, manden bag X-Men-filmene, er ihvertfald en instruktør, der forstår at være trofast overfor tegneserien og ikke opfinde alt muligt, der ikke har med sagen at gøre. Og det har han heller ikke gjort her - selv om han og manuskriptforfatterne har gjort noget næsten utænkeligt: De har ladet Lois Lane gifte sig....med en anden!

Superman Returns er teknisk flot, det meste af vejen, selv om ikke alle flyveturene er lige overbevisende. Den er også ret lang og mere sentimental end tegneserien. Men den er også meget underholdende - Superman har flere store redningsaktioner, og han er oppe imod en superskurk af de bedste. Kevin Spacey spiller Lex Luthor, og det gør han så ondt og så morsomt, som han skal. Brandon Routh ligner Superman, både den tegnede og den udgave med Christopher Reeve, der stadig er den mest kendte på film.

Instruktør: Brian Singer
Medvirkende: Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey m.fl.
Premiere: 4. august 2006
Dansk Distribution: Sandrew Metronome


SOMMER
2006

 

 

PIRATES OF THE CARIBBEAN 2
DØD MANDS KISTE

 

Jack Sparrow er tilbage og med ham en ret forvirrende, men også meget underholdende historie om det, der driver alle sørøvere - jagten på den helt store skat. Men denne skat er ikke guld og ædelsten, men derimod noget, der bogstavelig talt kan redde livet for både Sparrow og filmens to andre helte, Will Turner og hans udkårne Elizabeth Swann. Men "Død Mands Kiste" byder ikke på en afslutning på historien, for fortsættelsen af "Pirates of the Caribbean" er nemlig samtidig nummer to i den trilogi, som det hele pludselig har udviklet sig til.

Johnny Depp er stadig fantastisk morsom i rollen som den aparte pirat Jack Sparrow, selv om han egentlig bare gentager og overdriver det, han lavede i etteren, mens man ser noget mindre til Orlando Bloom som Will Turner. Til gengæld træder Keira Knightley som Elizabeth virkelig frem på scenen og leverer bl.a. et sjovt spøgelsesnummer, der i ægte Scooby Doo-stil gør fjenderne stumme af rædsel.

Der er en hel del forvirring i historien, som på den ene side er helt enkel - men også fyldt med sidespring. Det, der scorer flest point er helt klart de fabelagtige overnaturlige væsener, filmen er befolket af. Især den orgel-spillende, slibrige Davy Jones, der har et udestående med Jack Sparrow.

Stemningen er et andet element, der får Død Mands Kiste til at fungere: filmen er designet af Tim Burtons gamle medarbejder Rick Heinricks, der på fantastisk vis genskaber den stemning af dystre sejlskibe på oprørt hav, der sikrer, at man selv er med i sørøver-historien.

Så selvom det hele altså er lidt rodet - er man godt underholdt fra først til sidst. Slutningen må man dog have til gode - for Jack Sparrow & Co.'s endelige skæbne afsløres først i 3'eren, "At World's End", der kommer om et år, sommeren 2007.

Instruktør: Gore Verbinski
Hovedroller: Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom
Premiere: 12.juli 2007
Dansk distrib: U.I.P.

ANDRE FILM AT SE I SOMMERVARMEN

 

SUPERMAN RETURNS
(Warner) 28/7

Superheltene er også markante i denne sommers biografer. Sidste år var det den fremragende Batman Returns, og nu er turen kommet til den stærkeste af dem alle. I Superman Returns skal vi møde en ny Superman-skuespiller, Brandon Routh, og det er X-Men-instruktøren Bryan Singer, der står bag, så det bliver helt sikkert spændende - i slutningen af juli måned. I filmen vender Clark Kent tilbage til Krypton - hvilket er lidt sært, for hans hjemplanet blev jo udslettet...

 

X-MEN THE LAST STAND
(Fox) 26/5

Fordi han skulle instruere Superman Returns, havde Bryan Singer desværre ikke tid til at tage sig af den tredje X-Men-film. Den har fået undertitlen The Last Stand, og den er klar allerede om tre uger, den 26.maj. Den omhandler det endelige opgør - så det skulle jo betyde, at det også er den sidste film i serien....

 

ASTERIX OG VIKINGERNE
(SF Film) 2/6

Men det er ikke kun superhelte-tegneserier, der kommer i filmudgave til sommer. 2.juni er der premiere på den meget omtalte delvist danske Asterix-tegnefilm, som er bygget over et af de allerbedste Asterix-album, "Asterix & Vikingerne". Hovedpersonerne er dels vikingerne - dels Miraculix' teenage-nevø fra Paris....

 

SANDHEDEN OM RØDHÆTTE (Hoodwinked)
(Sandrew Metronome) 23/6

På computeranimationsfronten er der også nyt. I slutningen af juni får vi endelig den danske premiere på Sandheden om Rødhætte. Filmen er lavet på et langt mindre budget end Pixar-filmene og Dreamworks-filmene, så animationen er ikke nær så flot. Men den er et eksempel på, at små studier også kan bruge den digitale teknologi - lidt i stil med den danske Terkel i Knibe. Filmen er en hårdkogt krimi med klassiske eventyrfigurer.

 

DE TRE MUSKETERER
(Zentropa) Juni

Også dukkefilm bliver det til. De Tre Musketerer er filmatiseret utallige gange - men vistnok aldrig på denne måde. Filmen er mest af alt hyggelig, for den er beregnet for de yngste - men det betyder ikke, at den ikke har både fægte-action og humor.

 

MAND SIKKE ET HUNDELIV
(The Shaggy Dog)
(UIP) 9/6

En anden gammel traver er Disney-filmen The Shaggy Dog, der var en stor succes i 1959. Nu er den blevet genindspillet - og den er lavet en hel del om. Det eneste, den nye udgave har til fælles med den gamle er, at den handler om en mand, der af mystiske grunde opfører sig som en hund i visse situationer. Tim Allen spiller rollen som manden med de sære tilbøjeligheder - og den nye udgave hedder Mand! Sikke et hundeliv.

 

PIRATES OF THE CARIBBEAN 2:
DØD MANDS KISTE
(UIP) 12/7

Og så venter vi med spænding på premieren 12. juli. For da er Jack Sparrow tilbage på de syv have i Død Mands Kiste, efterfølgeren til Pirates of the Caribbean. Og det ser ikke ud til at være en tilfældig, billig to'er, for alle de store folk fra etteren er med, inklusive Johnny Depp, Keira Knightly, Orlando Bloom og instruktøren Gore Verbinski.

 

GARFIELD 2
(Fox) Juli

En toer til Garfield er også på vej - hvad den handler om, ved vi ikke, men den fede hankat ser ud til at være i sædvanlig form....

 

PETER PEDAL (Curious George)
(UIP) August

Peter Pedal debuterede som børnebogsfigur i 1941, og hans succes har været verdensomspændende. Men det har altså varet 65 år, før han nåede til lærredet, og her er han så i en animeret version. Den ser flot ud - men det spørgsmål er, om Peter Pedals mange unge og gamle fans synes, at han er sig selv - eller om filmfolkene har lavet for meget om. Premieren er i starten af august, og da har han naturligvis fået dansk tale....

 

 

 

Filmarkiver
[2006]
[2005]
[2004]
[2003]
[2002]
[2001]
[før 2001]

 
-= NYHEDER
=-
 
FILM
PIRATES OF THE CARIBBEAN 2
DØD MANS KISTE
FILM I SOMMERVARMEN
 
BØGER
SØSTRENE GRIMM
GRIMMERE END GRIMM
MAGIK
 
SPIL
TOMB RAIDER LEGEND
APE ESCAPE 3
FIFA STREET 2
-= GURU'ERNE
=-
ROLLESPIL
KAMPTEKNIK
SPIL- PROGRAMMERING
MANGA
TEGNING

 

-= PIXELS
=-
Send til
Troldspejlet
Vist senest i Troldspejlet