Barracuda
Netcheck
Film
Spil
Bøger
Tegneserier
Svarsløjfen
Indsend Pixels
 


3.4.2006

 

 

Blueberry bog 1:
Ungdom og borgerkrig

En af de mest kendte europæiske tegneserier fra 1960’erne og 70’erne begynder nu at udkomme i samlet form.

Blueberry: Ungdom og Borgerkrig er den første i en rækken af bøger med Blueberry-historier, som er skabt af seriens oprindelige skabere, forfatteren Jean Michel Charlier og tegneren Jean Giraud. Hvoedfiguren Mike Donovan var en dengset rigmandssøn i sydstaterne, der måtte flygte som uskyldigt anklaget for andres misgerninger. Herefter tog han navnet Blueberry og sluttede sig til Nordstaterne. Blueberry kommer ofte til at hænge på misforståelser og falske anklager, men det giver blot anledning til nye eventyr. Den unge Blueberry bliver til stadighed jaget af sin dødsfjende Norton fra sydstaterne, og vi får også at vide hvordan han brækkede næsen og fik sin profil.

Foruden ekstra materiale er bogen sammensat af de kortere historier i mindre format fra 1968-70, som blev udgivet samlet som En Yankee ved navn Blueberry og Blåjakken Blueberry, samt af albumserien Blueberrys unge år fra begyndelsen af 1980’erne.

Tegnet af Jean Giraud
Skrevet af Jean-Michel Charlier
Udgivet på Egmont Serieforlaget

 

De Udstødte (The Inhumans): Skæbnetimen

På planeten Kree-Lar, der en gang var herre over et mægtigt rum-imperium, har en messetjener opdaget en glemt kampstyrke, De Udstødte, som er skjult i en hemmelig by i Himalaya på Jorden. Krigerne, som i fortiden er skabt ved krydsninger af forskellige væsener, tror sig sikre i deres bolig, men messetjeneren dukker op under navnet Ronan og tvinger dem til at kæmpe for hans plan til at genoprette Kree-imperiet ved at så splid og krig hos de nuværende imperier.

De udstødte kan virke lidt forvirrende, men vi kommer vidt omkring i universet, godt hjulpet af Ladrønns flotte tegninger.

Tegnet af Jose Ladrönn
Skrevet af Carlos Pacheco og Rafael Marin
Udgivet på G.Floy Studio

 

Kare - First Love

Karin er en skolepige med briller, der prøver så vidt muligt ikke at interessere sig for drenge. Men det er ikke så nemt når drengene fra naboskolen bliver ved med at dukke op, og når veninden Yuka gør hvad hun kan for at sætte gang i sagerne.

Bogen er den første af ti bind i serien, som er tegnet og fortalt af Kaho Miyasaka

Tegnet og fortalt af Kaho Miyasaka
Udgivet på Mangismo

Den 29. og 30. april er der atter Tegneseriefestival i København!

For anden gang afholdes festivalen Komiks.dk i Kedelhallen på Frederiksberg, hvor der foruden udstillinger vil være gæster fra hele verden.

Detaljer om arrangementet kan ses på hjemmesiden www.komiks.dk

Tegneserie-
arkiver

[2006]
[2005]
[2004]
[2003]
[2002]
[2001]
[før 2001]

 
-= NYHEDER
=-
 
FILM
PIRATES OF THE CARIBBEAN 2
DØD MANS KISTE
FILM I SOMMERVARMEN
 
BØGER
SØSTRENE GRIMM
GRIMMERE END GRIMM
MAGIK
 
SPIL
TOMB RAIDER LEGEND
APE ESCAPE 3
FIFA STREET 2
-= GURU'ERNE
=-
ROLLESPIL
KAMPTEKNIK
SPIL- PROGRAMMERING
MANGA
TEGNING

 

-= PIXELS
=-
Send til
Troldspejlet
Vist senest i Troldspejlet