deadline

Deadline

Programmet er ikke længere tilgængeligt.

Den tid et program ligger på nettet kan variere fra 7 dage og op til 3 måneder
Du kan finde andre programmer på DR TV forsiden, eller læse mere om tilgængelighed her.

Deadline

23. nov. 2013 KL. 22:30

Den amerikanske udenrigsminister John Kerry fløj sent i går aftes til Genève og de atomforhandlinger med Iran, som det kinesiske udenrigsministerium har erklæret er gået ind i en afgørende fase. Samtidig maner den tyske udenrigsminister til besindighed, da der fortsat er lang vej igen. Vi undersøger i aften, hvor langt parterne egentlig er fra at nå til enighed, og hvilken betydning en aftale vil få for den internationale magtbalance.

Det er i Danmark ulovligt at betale en rugemor penge for at føde sit barn, men i Indien er det en eksplosivt voksende industri, der anslås at omsætte for 2,5 mia. dollars årligt.
Som rugemor kan en fattig indisk kvinde tjene op til fem årslønninger på ni måneder og ufrugtbare par fra Vesten kan få indfriet deres forældredrømme. Men vil det så sige, at alle parter vinder eller er der tale om en uetisk kommercialisering af kvindekroppe i verdens fattige lande? Er de indiske rugemødre fertilitetsindustriens sweat shops eller er det kvinder, der blot sælger en vare i et forsøg på at arbejde sig ud af fattigdommen?

Den indiske sociologi Amrita Pande har skrevet ph.d. om fænomenet og i aften forklarer hun, hvorfor hun ikke mener, at kommercielt surrogatmoderskab er amoralsk.

Martin Breum er vært.

Genre:

Program sendt:,

Produktion:DANMARK, 2013

  • Hvad vil du dele?

Næste udsendelse:

Deadline

DR2,

Deadline