drabet-tv

Drabet på købmanden

Programmet er ikke længere tilgængeligt.

Den tid et program ligger på nettet kan variere fra 7 dage og op til 3 måneder
Du kan finde andre programmer på DRTV forsiden, eller læse mere om tilgængelighed her.

Krimisager fra virkeligheden

Drabet på købmanden

15. maj. 2018 KL. 20:45

Bemærk

Pressenævnet har udtalt kritik af DR for, hvordan Socialtilsyn Nords udtalelser fremgik i dokumentaren. Dokumentaren indeholdt en kritisk gennemgang af forløbet op til, at en købmand i efteråret 2017 blev dræbt af en psykisk syg ung mand. I dokumentaren blev der fremsat kritik af Socialtilsyn Nord for, at drabet ikke havde fået konsekvenser for det opholdssted, hvor den psykisk syge unge mand boede. Socialtilsyn Nord har klaget til Pressenævnet. Socialtilsyn Nord mener, at deres svar på den fremsatte kritik var mangelfuldt gengivet i dokumentaren. Inden dokumentaren havde Socialtilsyn Nord i et skriftligt interview med DR forholdt sig til kritikken og redegjort for, hvordan myndigheden havde ført tilsyn med opholdsstedet. Socialtilsyn Nord havde da oplyst, at tilsynet over for opholdsstedet havde påpeget problematiske områder i håndteringen af stedets beboere, der skulle forbedres. Opholdsstedet havde redegjort for, hvordan det ville forbedre sig på de enkelte områder. Socialtilsyn Nord havde herefter fulgt op over for opholdsstedet for at sikre sig, at stedet levede op til sin redegørelse. I dokumentaren gengav DR et resumé af Socialtilsyn Nords udtalelser. I gengivelsen fremgik det ikke, at Socialtilsyn Nord havde fulgt op over for opholdsstedet, efter stedet var kommet med sin redegørelse. Pressenævnet er enig med Socialtilsyn Nord i, at DR's gengivelse af tilsynets udtalelser ikke var retvisende. Pressenævnet har derfor udtalt kritik af DR for ikke på tilstrækkelig vis at lade Socialtilsyn Nord besvare den fremsatte kritik. Hele Pressenævnets kendelse kan ses på Pressenævnets hjemmeside www.pressenaevnet.dk

Købmanden Finn Ovesen var en nøglefigur i det nordjyske lokalsamfund Suldrup. En drivkraft i det foreningslivet og ejer af tre købmandsbutikker.
Men en lørdag eftermiddag i oktober bliver han brutalt stukket ned i sin butik og dør senere af sine kvæstelser. Gerningsmanden viser sig at være en ung mand med psykiske problemer. Dokumentarprogrammet undersøger om drabet kunne have været undgået og afdækker hvordan adskillige advarselslamper blev overset hos de ansvarlige.

Genre:

Program sendt:,

Produktion:DANMARK, 2018

  • Hvad vil du dele?