fanget-i-sektens-kloer

I sektens kløer (1:2)

Programmet er ikke længere tilgængeligt.

Den tid et program ligger på nettet kan variere fra 7 dage og op til 3 måneder
Du kan finde andre programmer på DR TV forsiden, eller læse mere om tilgængelighed her.

I sektens kløer (1:2)

22. maj. 2017 KL. 20:45

Dansk dokumentarserie fra 2016
I to programmer går DR2 Dokumentar tæt på historien om en præst, der anklages for overgreb på unge i menigheden, og vi stiller myndighederne til ansvar for fejl og svigt.
I gennem 10 år har medlemmer fra en frikirke i Silkeborg båret på en hemmelighed om deres præst. For i kirken er noget gået grueligt galt. Nu står en række af kirkens tidligere medlemmer frem for første gang og fortæller deres version af, hvad der er foregået.
Det er en historie om en præst, der havde stor succes med at få fat i de unge, men nu anklages for krænkelser og alvorlige overgreb begået mod netop flere af kirkens unge.
"Enten er det os alle sammen som lyver, og han er uskyldig. Eller også er der noget pilråddent i ham", siger en af de unge, der står frem.
Silkeborgs borgmester har sagt, at sagen er håndteret fuldstændigt, som han synes den skulle. Men DR2 Dokumentar kan dokumentere, at både kommunen og politiet allerede for 6 år fik advarsler, som langt fra er håndteret korrekt.
"Det er offentligt omsorgssvigt af nogle børn, som ingen har taget sig af ", siger Bente Boserup, seniorkonsulent i Børns Vilkår.
Det viser sig, at sagen mod præsten er langt større end antaget, og DR2 Dokumentar sporer den anklagede præst i USA for at få svar.

Program sendt:,

Produktion:DANMARK, 2016

  • Hvad vil du dele?

I sektens kløer

Se også

Favorit tilføjet
Billet til Kærlighed II (1:6)Program varighed er 29 minutter.
Favorit tilføjet
Gintberg på kanten - Kommunen (7:7)Program varighed er 28 minutter.
Favorit tilføjet
KV17 Langt fra BorgenProgram varighed er 29 minutter.
Favorit tilføjet
Kan medicin blive for dyr? - Adgang med AbdelProgram varighed er 29 minutter.