guld-i-koebstaederne

Guld i Købstæderne - Hillerød II

Guld i Købstæderne besøger fem danske byer, der alle er berettigede til den særlige købstadsstatus. Her vil nogle af landets dygtigste vurderingseksperter vurdere danskernes medbragte antikviteter og fortælle klenodiernes historie.
I denne uge besøger Guld i Købstæderne Hillerød. Programmets vært, Mette Bluhme Rieck, tager blandt andet i skoven, og højt til hest får hun historien om Frederiksborghesten, der i 1700-tallet var de europæiske kongers foretrukne.
Når tingene er blevet vurderet, er der chance for en god handel. Tre professionelle antikopkøbere står nemlig klar til at byde på danskernes medbragte skatte. De tre opkøbere byder hinanden op, men det er op til sælgeren at beslutte, om prisen er god nok til, at de fine ting skal skifte ejer.
Denne gang bliver opkøberne blandt andet præsenteret for en fajancevase, der er produceret i begyndelsen af 1900-tallet, men som er helt moderne i sit design. De byder også på et maleri udført af Poul Henningsen, der ellers er mest kendt for sine PH-lamper.

Varighed:58 minutter

Genre:

Kan ses indtil:

Program sendt:,

Produktion:DANMARK, 2015

  • Hvad vil du dele?

Guld i købstæderne