gudstjeneste-i-dr-kirken

Nytårsaften - Viborg Domkirke

Programmet er ikke længere tilgængeligt.

Den tid et program ligger på nettet kan variere fra 7 dage og op til 3 måneder
Du kan finde andre programmer på DR TV forsiden, eller læse mere om tilgængelighed her.

Nytårsaften - Viborg Domkirke

1. jan. 2017 KL. 00:05

Liturg og prædikant er biskop Henrik Stubkjær. Domkirkens kantori under ledelse af domorganist Ejner Nielsen og Viborg Domkirkes Ungdomskor under ledelse af organist Jette Haslund Birch medvirker ved nytårsgudstjenesten, der samtidig markerer indgangen til et år, hvor reformationen fejres.
Der er plads til knap 1000 mennesker i kirken, der rummer en stor skat af kalkmalerier udført af Joakim Skovgaard 1856 - 1933.
Arbejdet med de mange kalkmalerier på kirkens vægge og hvælv er udført i perioden 1901 til 1906. Kalkmalerierne udgør en folkelig billedbibel, der breder sig over domkirkens vægge. I 1912-1913 skabte Joakim Skovgaard en ny loftsudsmykning i midterskibet der erstattede F.C. Lunds loft fra 1875.
Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke er en kulturperle og historien om maleren fortælles i Skovgaard Museet, der ligger nabo til domkirken i Viborgs første rådhus. Den faste samlings omdrejningspunkt er Skovgaard familien. P.C. Skovgaard (1817-1875) var guldalderens fremmeste repræsentant for det nationalromantiske landskabsmaleri.

Program sendt:,

Produktion:DANMARK, 2017

  • Hvad vil du dele?

Gudstjeneste