Alt om Orlaprisen 2018

Orlaprisen er de 7 til 12-åriges HELT egen bogpris. Derfor er det selvfølgelig også børnene selv, der bestemmer, hvilke bøger der skal nomineres og i sidste ende modtage Orlaprisen 2018.

I juni og juli kan alle børn komme med forslag til, hvilke børne- og ungdomsbøger der skal med i opløbet om Orlaprisen. Men selvom det er ungernes forslag, vi er ude efter, håber vi, at I vil hjælpe os med at indsamle og indsende en hel masse bud på potentielle Orlavindere. Læs mere her.

Når finalisterne er fundet, er det igen op til børnene at stemme deres favoritter til sejr.

Prisen er opkaldt efter Ole Lund Kirkegaards bybølle, Orla Frøsnapper, der har været en del af bogprisens identitet siden den blev uddelt for første gang i 2005.

Orlaprisen 2018 bliver uddelt i november.

Orlaplakater:

Årets Orlaplakater er klar, og du kan hente dem lige her! Den officielle Orlaplakat, som du kan printe og hænge op, findes i tre farver. Vælg mellem GRØN, GUL og RØD.

Du kan også hente en Orlaplakat, som ungerne helt selv kan dekorere. Man kan tegne, skrive, klippe, klistre, rive eller sy, og man kan bruge alt fra maling til skumfiduser. DIY-plakaten findes også i GRØN, GUL og RØD.

Vi har også lavet en nomineringsseddel, som du kan hænge op. Du finder sedlen HER. Husk at send forslagene fra sedlen ind til os.

  • 15. juni - 15. august: Alle Danmarks børn nominerer deres yndlingsbøger til Orlaprisen 2018. Læs mere om, hvordan man nominerer til Orlaprisen HER.
  • Slut august: Vi offentliggør de nominerede bøger.
  • September og oktober: Afstemning til Orlaprisen 2018.
  • Start oktober: Afstemningen lukker og vi tæller stemmerne op.
  • Start november: Vi uddeler årets Orlapris på Dokk1 i Aarhus.

Hvis du har spørgsmål til Orlaprisen 2018, kan du skrive til: hpho@dr.dk