Danmarks Indsamling 2018: FAQ

Hvad samler Danmarks Indsamling ind til i år? Danmarks Indsamling 2018 sætter fokus på hjælpe børn uden hjem. Op mod 150 millioner af verdens børn lever på gaden og må bekymre sig om, hvad de skal have at spise og drikke, og hvor de skal sove den næste nat. Det er ikke noget liv for børn, der burde have lov til at lege, uddanne sig og være glade og raske. Derfor er sætter Danmarks Indsamling i år fokus på de frygtelige forhold, når børn vokser op uden et hjem.

Hvad er en god gerning? En god gerning er at gøre noget, som gør noget godt for en anden og som gør ham eller hende glad. Du skal altså gøre noget for én eller flere andre, som er godt, og som de bliver glad af.

  • Det kan for eksempel være:

  • Tegne en tegning til én fra din familie

  • Hjælpe med at feje fortovet eller rydde sne

  • Hjælpe en ven med lektierne

  • Vaske op for din mor og far

  • Rejse en væltet cykel op

  • Fortælle en godnathistorie til din lillebror eller lillesøster

Må man gøre flere gode gerninger? Du må altid gerne gøre flere gode gerninger. Og du kan også skrive flere gode gerninger på Godhedsbeviset.

Hvad er et Godhedsbevis? Godhedsbeviset er dit diplom på, at du har gjort en god gerning, og det giver dig retten til en Landeplage-licens. På Godhedsbeviset kan du skrive den eller de gode gerninger, du har gjort. Du finder Godhedsbeviset her.

Hvad er en Landeplage-licens? Når du har gjort en god gerning, kan du få din helt egen Landeplage-licens. Landeplage-licensen giver dig med et glimt i øjet lov til at plage alle voksne om et bidrag til Danmarks Indsamling, og på den måde hjælper I hjemløse børn i fattige lande. Hent din Landeplage-licens her.

Hvordan støtter man? Man støtter ved at sende en sms med teksten ”landeplage” til 1212, så støtter man med 50 kroner.

Hvorfor giver en god gerning ikke direkte penge? Tidligere har vi fået fondsstøtte for hver god gerning, der er blevet gjort, men i år er det op til os selv at veksle ungerne indsats til en støtte. Derfor kan man, når man har gjort noget godt, også hente en Landeplage-licens, der med glimt i øjet giver børnene lov til at plage voksne om Donationer til Danmarks Indsamling.

Kan man veksle sin gode gerning på bibliotekerne? I år har vi ikke et landsdækkende samarbejde med bibliotekerne. Men spørg på dit lokale bibliotek eller tjek deres hjemmeside, om du kan aflevere dit Godhedsbevis der.

Hvor længe kan man gøre gode gerninger? Du kan gøre gode gerninger helt frem til årets tv-show den 3. februar.

Skal man indberette gode gerninger? Nej det skal man ikke. I år opgør vi, hvor mange gode gerninger ungerne har lavet på hvor mange Landeplage-licenser, der er downloadet.