Dét kan du med DR Ultra app'en

Har du brug for hjælp med Ultra App'en, så kan du finde svarene på dine spørgsmål her

Du kan hente app'en lige her:

Hvad kan jeg i Ultra app'en?

  • Se DR Ultra TV: I Ultra app'en kan du se DR Ultra TV. Du behøver ikke lave en profil for at se tv.

  • Byg din egen figur: Du kan oprette en profil og bygge din egen figur. Der kommer hele tiden nyt tøj, ører og tilbehør til din figur, som du kan lave om igen og igen.

  • Skriv med Ultra: Når du har oprettet en figur, kan du finde venner, skrive med Ultra og like udsendelser og opslag.

  • Se dagens overraskelse: Hver dag er der en ny ting i skattekisten, som du kan se, hvis du er logget på din profil.

  • Få en personlig fødselsdagshilsen: Ultra sender dig en personlig hilsen, når du har fødselsdag, hvis du opretter en profil.

Skal jeg være logget ind for at se TV?

  • Nej, du kan altid se Ultras programmer uden at oprette profil eller være logget ind.

Hvordan laver jeg en profil og en figur?

  1. 1

    Åbn app'en og tryk på den sorte Log Ind knap på forsiden.

  2. 2

    Tryk på "Ny bruger"

  3. 3

    Skriv dit mobilnummer eller din e-mail. Vi bruger det kun til at sende dig din kode, hvis du glemmer den. Det er godt at spørge en voksen om hjælp. Til sidst trykker du OK.

  4. 4

    Du vil nu blive bedt om at finde på en kode til Ultra. Du kan selv bestemme, hvad den skal være. Koden skal bare indeholde tal og bogstaver. Til sidst trykker du OK

  5. 5

    Ultra har nu sendt en talkode til dig. Hvis du skrev dit mobilnummer, skal du tjekke dine beskeder i mobilen, og hvis du skrev din e-mail, skal du åbne mailboksen og finde talkoden her. Når du har fundet talkoden, skal du indtaste den i kodefeltet i app'en og trykke OK.

  6. 6

    Nu er det tid til at lave din egen figur. Skriv et navn i tekstfeltet. Så snart du begynder at indtaste bogstaver, vil din figur forandre sig. Du kan altid lave din figur om senere.

Hvordan logger jeg ind?

  1. 1

    Åbn app'en og tryk på den sorte Log Ind knap på forsiden.

  2. 2

    Tryk på "Allerede bruger"

  3. 3

    Skriv dit mobilnummer eller emailadresse og din kode i felterne. Tryk ok til sidst.

  4. 4

    Du er nu logget ind.

Jeg har glemt mit password eller brugernavn - hvordan får jeg hjælp?

  1. 1

    Åbn app'en og tryk på 'Log Ind'

  2. 2

    Klik på 'Allerede bruger'

  3. 3

    Nederst på skærmen trykker du på "Glemt password?".

  4. 4

    Skriv det mobilnummer eller den emailadresse, din profil er oprettet med. Til sidst trykker du på OK.

  5. 5

    Nu sender Ultra din kode til din mobil eller email.

  6. 6

    Hvis det stadig ikke virker, kan du skrive til Ultra for at få hjælp.

Hvor mange kan være logget ind med samme e-mail eller mobil nr? Du kan kun oprette én profil med samme e-mail konto eller mobilnummer.

Hvis der er flere, der bruger samme mobil eller tablet som dig, skal du derfor bruge forskellige mobilnumre eller e-mail konti til hver profil.

Hvordan finder jeg mit yndlings Ultra-program?

  1. 1

    Tryk på luppen nederst i venstre hjørne

  2. 2

    Skriv navnet på det program du søger ind i feltet.

  3. 3

    Nu kan du trykke på dit yndlingsprogram for at se det.

  4. 4

    Du kan også gemme det i dine favoritter, så det er nemt at finde igen. Det gør du ved at trykke på det lille hjerte nedenunder billedet og titlen.

Hvordan gemmer jeg mine favoritprogrammer?

Du skal være logget ind på din profil for at gemme dine favoritter.

  1. 1

    Find et program, som du kan lide

  2. 2

    Tryk på det lille hjerte under billedet og titlen

  3. 3

    Nu kan du finde programmet under dine favoritter.

  4. 4

    Hvis du ikke vil have det som favorit mere, trykker du på hjertet igen

Hvordan deler jeg programmer?

Tryk på den lille firkant med pilen i højre side af programmet. Tryk på den eller dem af dine venner, du gerne vil dele programmet med. Nu er der et grønt flueben ud for dem, du har delt med.

Du vil altid kunne se alle de programmer, du har delt på din profilside med under Deling-symbolet.

Hvad er Skattekisten? Hvis du er logget ind, vil du hver dag få sjove og seje overraskelser i Skattekisten.

Det kan være alt fra premiereafsnit på tv programmer, AMA's, overraskelser og eksklusive nyheder fra Ultra.

Hvordan finder jeg mine venner i app'en?

  1. 1

    Log ind med din profil i app'en

  2. 2

    Tryk på luppen i nederste venstre hjørne af skærmen

  3. 3

    Tryk på knappen med de to figurer, hvor den ene holder om den anden

  4. 4

    Skriv din vens brugernavn eller navnet på hans eller hendes skole i feltet. Hvis du skriver navnet på din egen skole, kan du se, hvem der ellers bruger app'en, som du kender.

Kan jeg sende beskeder til mine venner? Du kan ikke sende beskeder direkte til dine venner.

I kan deltage i de samme chats med Ultra. Der er en ny hver dag.

Hvad er min profilside? Profilsiden er din helt egen side i Ultra app'en.

Her kan du se alt det, du har liket og delt med Ultra. Her er alle dine favoritter, billeder og kommentarer, delinger, venner og downloads samlet.

Hvis du ønsker at slette indhold på siden, trykker du på skraldespanden ud fra hver kommentar eller billede og indholdet bliver slettet med det samme.

Hvordan gør jeg min profil privat? Du kan helt selv bestemme, hvem der skal se din profilside.

Hvis du ikke vil have, at man kan se din profil og hvad du har delt og har som favoritter, skal du gøre dette:

  1. 1

    Tryk på din figur nederst i højre hjørne af app'en

  2. 2

    Tryk på den sorte cirkel, hvor der står 'privat' henover, så den bliver gul.

  3. 3

    Det er nu kun dig selv, som kan se din profil.

Hvordan chatter jeg?

Du kan deltage i chats med Ultra. Hver dag er der et nyt emne.

Chatten finder du under de fem første knapper på TV-siden. Du kan kun se og deltage, hvis du er logget ind.

Husk at følge vores regler for god opførsel og altid tænke dig godt om, før du deler billeder af dig selv eller andre.

Hvem kan jeg møde i chatten?

Nogle gange er det værter fra Ultra programmer, nogle der har været med eller andre stjerner som besøger Ultra.

Andre gange er det spørgsmål, der handler om dig og dit liv, som Ultra gerne vil have hjælp til at få svar på.

Når du chatter, kan du se, hvad dine venner skriver og deler med Ultra

Hvorfor forsvinder en chat pludselig?

Nogle chats kan være åbne i en dag, mens andre kan være åbne i flere dage.

Når de ikke er åbne mere, kan du ikke længere se dem.

Der står altid, hvor lang tid en chat er åben.

Hvad hvis der er nogle, der taler grimt eller er tarvelige? Ultra holder altid øje med alle chats, billeder og kommentarer, der bliver skrevet.

Der sidder medarbejdere og følger alle chat tråde og sørger for, at både sproget og billederne overholder Ultras regler om altid at holde tonen i en god og positiv ånd og stil.

Hvis ikke, vil Ultra slette kommentarer og billeder med det samme. Hvis du oplever grimt sprog eller mobning, kan du vælge at trykke på Anmeld knappen - og så vil Ultra bede dig om at beskrive, hvad der er sket.

Ultra kan vælge at blokere den bruger, der ikke overholder reglerne for god opførsel i Ultra ved gentagende gange at overskride reglerne.

Hvad hvis jeg fortryder en kommentar eller et billede, jeg har oploadet? Hvis du gerne vil slette en kommentar, du har skrevet eller et billede, du har oploadet, skal du gøre følgende:

  1. 1

    Tryk på din figur nederst i højre hjørne af app'en.

  2. 2

    Tryk igen på din figur, som nu bliver vist med to andre knapper.

  3. 3

    Tryk på den lille, firkantede taleboble

  4. 4

    Tryk på skraldespanden ud for det, du vil slette.