Om Ultra Nyt - nyheder til børn

Redaktør for Ultra Nyt, Christina Johansen, fortæller her, hvad det hele går ud på

Hvem er Ultra Nyt til?

Ultra Nyt er til de 9-14 årige. Vi anbefaler, at yngre børn ikke ser med, uden forældre eller andre voksne er til stede.

Hvorfor skal børn høre om krig og ubehagelige ting?

På Ultra Nyt overvejer vi nøje, hvilke historier vi bringer. Og vi har altid målgruppen for øje. Derfor vælger vi kun at dække konflikter, naturkatastrofer og lignende, når vi vurderer, at børnene har hørt eller set om det i andre medier. Udfordringen er så, at de nyheder børnene har set andre steder, ikke er fortalt i et sprog, de kan forstå. Her er det Ultra Nyts opgave at sætte begivenheden ind i en ramme, de kan forholde sig til. Og så vidt muligt forsøge at være tryghedsskabende.

Hvorfor vise noget, der kan gøre børn kede af det?

Det er helt normalt at børn bliver kede af det, når de hører eller ser noget, der er skræmmende eller overvældende. Det anerkender vi - og viser netop, at der er andre børn i Danmark, der har det på samme måde.

Bør forældre se med?

Vi bestræber os på at lave indhold, der som udgangspunkt ikke kræver voksen tilstedeværelse for store børn. Men nyheder kan være skræmmende, og vi opfordrer derfor forældre til at se med, hvis de ved, der har været en stor, skræmmende begivenhed. Desuden håber vi, at Ultra Nyt kan give et udgangspunkt for samtaler hen over middagsbordet.

Hvor finder jeg Ultra Nyt?

Ultra Nyt udkommer med nyheder alle hverdage kl. 10.00 på DRTV. Vi har også en app, der hedder Ultra Nyt+. Her engagerer vi børnene i nyhederne gennem quizzer, afstemninger og meningsmålinger. Målet med app'en er også at bringe børnenes meninger og holdninger tættere på Ultra Nyt-programmet, så de på en tryg måde kan være med til at præge nyhedsudsendelserne.

Kan jeg klage over Ultra Nyt?

Hvis du har en formel klage, skal du skrive til os gennem DR's klagesystem. Du finder formularen via linket her.

Kontakt Ultra Nyt

Vi vil gerne have kommentarer, ris og ros fra seerne og brugerne.

Generel kontakt kan tages til redaktionen via følgende mail: ultranyt@dr.dk.