Tilmelding til MGP 2021

Her kan du se ofte stillede spørgsmål samt regler for MGP 2021

NU kan du sende din sang ind til MGP 2021! Har du lyst til at optræde? Og har du en popsang, en rap, et hiphop-nummer, en rocksang eller noget helt andet, så er det bare afsted med det. Vi vil gerne høre fra SÅ MANGE som muligt. Herunder kan du se ALT om, hvordan du gør. Det er ikke svært!

Hvordan tilmelder man sig? Du tilmelder din sang ved at klikke på dette link: drcasting.wilke.dk/mgp21 Hvis du har spørgsmål i forbindelse med at sende sangen ind, kan du skrive til drmgp@wilke.dk

Hvornår afholdes MGP 2021? Den eksakte dato for MGP-showet 2021 bliver offentliggjort senere.

Hvor afholdes MGP 2021? Det bliver afgjort senere – så snart vi ved det, bliver det offentliggjort her på siden.

Må jeg sende mere end én sang ind til MGP? Hvis du har skrevet mere end én sang, skal du være mere end velkommen til at sende dem til os.

Kan man tilmelde sig MGP som danser? Nej desværre. MGP er i udgangspunktet et musikprogram, så man kan ikke tilmelde sig som danser.

Hvor gammel må man være for at deltage i MGP? Du kan være med i MGP 2021, hvis du er fra 8 år og til og med 15 år, når MGP-showet vises på DR.

Hvem har rettighederne til min sang? Du skal selv skrive tekst og musik til din sang - og dermed selv have samtlige rettigheder. Hvis du har fået hjælp fra eksempelvis en musiklærer, er det vigtigt, at du har en bekræftelse fra din lærer på, at rettighederne alene er dine. Dette sker ved at den, der har hjulpet, underskriver en erklæring, der bekræfter dette.

Derudover sikrer DR at rettighederne forbliver dine. DR hjælper dig med at melde dig ind i KODA. Koda er en medlemsforening, der har til opgave at sørge for, at dem, der har skrevet tekst og musik, får betaling, når deres musik spilles offentligt. DR kan således sikre, at rettighederne alene går til børnene.

Hvordan opbevares mine sange? Sangene og jeres kontaktoplysninger opbevares af Wilke. Wilke er en analyse- og rådgivningsvirksomhed, der hjælper DR med at håndtere indsendte sange, jeres navne osv. Wilkes metoder lever op GDPR-reglerne, så jeres sange og data bliver opbevaret korrekt og sikkert. Har du spørgsmål til det eller brug for hjælp til at sende din sang ind, kan du skrive til drmgp@wilke.dk

Sprog og fremførelse Sangen skal synges af dig på dansk, og du skal have fast bopæl i Danmark. Du skal selv være med til at fremføre din sang på scenen, og alle, der har rettigheder til tekst og/eller musik, skal være med på scenen. DR forbeholder sig ret til at bede dig ændre din tekst, hvis teksten indeholder anstødelige ord eller indhold.

Ingen voksne må være med på scenen til MGP. I må højst være seks (6) personer på scenen - alle inklusive, men gerne færre. DR har dog ret til at dispensere for dette.

Musikalske instrumenter er tilladt på scenen, men da showet afvikles som singback (musikken afspilles fra bånd og sangen synges live), kan instrumenterne ikke være tilsluttet et lydanlæg.

Singback båndet må gerne indeholde kor sunget af kunstneren selv og/eller øvrige, der medvirker på scenen under fremførelsen af sangen.

Varighed af sang Du kan sende en sang ind med en hvilken som helst varighed - det har ingen indflydelse på bedømmelsen af sangen. Men du skal være opmærksom på, at når din sang er produceret færdig, vil den til tv-udsendelsen have en varighed på mellem 2:30 og 3:00 minutter.

Hvem må høre min sang inden den bliver udvalgt til MGP? Finalesangene, som deltager i MGP 2021, må ikke have været kommercielt udgivet, før DR vælger at offentliggøre sangene i forbindelse med MGP.

Sangen må gerne have været offentligt tilgængeligt i mindre omfang fx på egen Facebook-side, ved koncerter eller lignende på lukkede, halv-offentlige eller offentlige platforme, men ikke i en grad, der på nogen måde kan give den en konkurrencemæssig fordel eller forspring i forhold til de øvrige deltagere.

Såfremt sangen har været offentliggjort eller ligget offentlig tilgængeligt skal deltageren - senest samtidig med at sangen bliver sendt ind - sørge for, at melodien ikke længere er tilgængelig på hverken lukkede, halvoffentlige eller offentlige platforme. DR skal samtidigt gøres opmærksom på, hvor sangen har været spillet og hvor den evt. har været tilgængelig.

Skulle sangen have været offentlig tilgængelig, er det DR's ret at vurdere, om den har opnået en konkurrencemæssig fordel i forhold til øvrige bidrag i konkurrencen. I så fald forbeholder DR sig ret til at diskvalificere bidraget.

Må jeg være professionel musiker? Du må aldrig tidligere have udgivet en kommerciel CD, en musikvideo mv., og du må ikke have kontrakt med et pladeselskab eller lignende. Hvis du tidligere har været med i MGP som danser eller musiker, så må du gerne deltage flere gange. Du må ikke før eller under MGP 2021 være professionelt repræsenteret, f.eks. af en manager eller et pladeselskab. Du skal altså med andre ord være amatør.

Må jeg være med i andre konkurrencer? Har du tidligere deltaget i, er du blevet udvalgt til eller overvejer du at melde dig til andre, større musik- eller talent-konkurrencer på tv, skal du informere DR herom. DR forbeholder sig retten til at udelukke dig fra MGP på denne baggrund, da det kan betyde en konkurrencemæssig fordel. Hvis du allerede har optrådt på tv, kan det altså betyde at du ikke kan være med i MGP. En eventuel udelukkelse afhænger dog af en konkret vurdering af den enkelte sag.

Produktionsbeslutninger DR har den endelige afgørelse i alt vedrørende produktionen af MGP 2021, finalesangenes fremførelse samt arrangement og indspilning, herunder rekvisitter, kameragang, lyd og lys, koreografi, kostumer og styling. Din sang bliver inden MGP showet produceret af en producer udvalgt af DR. Det er ene og alene DR, der vælger den musikproducer, der producerer din færdige sang til MGP. Det er ligeledes ene og alene DR, der godkender den færdige produktion af de enkelte sange.

Hvad skal jeg betale for at være med? Hvis du kommer med i MGP, betaler DR efter nærmere aftale dine udgifter til transport og logi i dagene op til showet, mens du er med i MGP, samt under indspilningen af din sang. Derudover betaler DR et begrænset beløb til forældrenes udgifter.

Hvilket tøj skal jeg optræde i? Du leverer selv tøj og sko til din optræden ved MGP. DR har en stylist, der rådgiver dig. DR ønsker ikke at se bare maver, voksen-makeup eller udfordrende tøj på scenen.

Hvem har lov til at bruge og sende TV-optagelserne? DR har eneret til at bruge optagelserne (billede og lyd), hvor den medvirkende medvirker, på alle måder og ved hjælp af alle nuværende og fremtidige tekniske metoder og på alle nuværende og fremtidige platforme. Som ikke udtømmende eksempler kan nævnes udsendelse via radio og tv, simulcast, webcast og on-demand streaming og download på Internettet, salg, fx. til visning i udlandet og udgivelse på cd, video, DVD etc.

Har du spørgsmål til reglerne for MGP eller lign. kan du skrive til redaktionen på mgp@dr.dk - vi gør opmærksom på lang svartid over sommeren.

Regler for MGP 2021 Bevidst overtrædelse af reglerne eller tilbageholdelse af væsentlige oplysninger i forbindelse med disse fører til diskvalifikation fra MGP.