Derfor er USA og Nordkorea stadigvæk uvenner

Nordkorea og USA er stadigvæk ikke særligt gode venner. Nordkoreas udenrigsminister mener nemlig, at USA har erklæret krig mod landet.

Det siger han, fordi amerikanske militærfly fløj meget tæt på Nordkorea. Men USA gør det klart, at de slet ikke vil i krig.

De har været uvenner længe

Det sidste stykke tid har Nordkorea og USA været uvenner og har talt meget grimt til hinanden og om hinanden. Men det er en krig, der foregår med ord og ikke våben, forklarer Johannes Riber Nordby, som er militærekspert.

USA og Nordkorea har faktisk været uvenner i mere end 60 år. Helt præcist siden 1950, hvor der var krig mellem Sydkorea og Nordkorea.

Dengang hjalp amerikanerne sydkoreanerne, og de har aldrig rigtig sluttet fred med Nordkorea. Så det er altså ikke usædvanligt, at de to lande skændes.

Et meget særligt land

Nordkorea er et meget specielt land. Det er et diktatur, hvor en mand har magten alene. Han er en diktator og hedder Kim Jong-un. Sammen med nogle få andre mænd bestemmer han over alle andre folk i Nordkorea.

Ved at true med krig prøver diktatoren at vise, at landet er stærkt. På den måde håber han på at kunne beholde magten. Derfor sker det tit, at Nordkorea truer med krig

Der er altså ikke noget at være bange for. Nordkorea ligger langt væk fra Danmark og vil slet ikke i krig.