Foboldbane gør ghetto i Aarhus populær

SKRIV IND: Hvad er det fedeste ved dit område?

Den 1. december er den dag, du tænder dit stearinlys, ser første afsnit af julekalenderen – men det er også den dag på året, hvor ”Ghettolisten” kommer.

En ghetto er et område, hvor der bor mange, som har ting til fælles. Beboerne har fx ofte en kortere uddannelse og færre penge end resten af landet.

Mange er indvandrere. Og der er mere kriminalitet i ghettoerne end i andre områder af landet. Her i Danmark har vi 25 ghettoer fordelt i hele landet.

Fire ghettoer er røget af listen

I år er 25 steder i landet kommet på Ghettolisten. Det er det samme tal som i 2015, men fire områder er blevet byttet ud med fire andre områder.

De fire områder, som er kommet på ghettolisten, er: Bispeparken i København, Solbakken i Odense, Nørager/Søstjernevej i Svendborg og Skovgårdsparken i Aarhus.

Områderne Præstebakken/Syrenparken i Esbjerg, Sebbersundsvej i Aalborg, Stærevej i København og Løvvangen i Aalborg har derimod klaret sig så godt, at de ikke længere er ghettoer.

Ghettoen blev populær

Gellerupparken i Aarhus er en af landets ghettoer. I lang tid har området haft et dårligt ry, fordi flere af beboerne ikke har noget arbejde og laver noget ulovligt.

Men nu har Gellerupparken fået en ny fodboldbane. Og ikke en helt almindelig fodboldbane. En der er så god, at børn som bor langt væk også bruger den.

Det er godt for Gellerupparken. På den måde kan folk nemlig se, at en ghettoerne ikke nødvendigvis er så slemme - der bor mange gode mennesker.

Hvad er det fedeste ved DIT område? Skriv det her: