Du behøver ikke lede længe efter snacks, hvis du er på skovtur.
Naturen er nemlig fyldt med dem!
I dagens Ultra Nyt kan du se Frida og Axel fra Klassen smage bænkebider-snack og svampetoast.
Og hvis du selv får lyst til at lave mad med ting fra naturen, så har vi de to opskrifter klar lige her.
Bænkebider-snack:
- 1
Find en god portion bænkebidere. Gerne omkring 15 per person.
- 2
Hæld de levende bænkebidere ned i kogende vand og lad dem ligge et minuts tid. På den måde bliver de aflivet hurtigt og uden at lide.
- 3
Vend dem i en lille smule salt.
- 4
Varm en pande op og kom olie på.
- 5
Hæld bænkebidderne på panden og lad dem steget et minut, mens du vender dem et par gange.
- 6
Tag dem af og lad dem køle af i 30 sekunder.
- 7
Nyd din lækre bænkebidersnack!
Svampetoast:
- 1
Find en god bunke tragtkantareller. Gerne omkring 15-20 per person
- 2
Skyl svampene og gør dem rene.
- 3
Varm en pande op og kom lidt smør på.
- 4
Hæld svampene på den varme pande og vend dem lidt undervejs.
- 5
Når vandet fra svampene er fordampet, hælder du lidt fløde på panden.
- 6
Herefter steget du svampene i nogle minutter til de har en god konsistens.
- 7
Tag svampene af og smid det på et stykke brød.
- 8
Nyd din lækre svampe-toast!