GUIDE: Sådan laver du bænkebider-snack og svampetoast

Du behøver ikke lede længe efter snacks, hvis du er på skovtur.

Naturen er nemlig fyldt med dem!

I dagens Ultra Nyt kan du se Frida og Axel fra Klassen smage bænkebider-snack og svampetoast.

Og hvis du selv får lyst til at lave mad med ting fra naturen, så har vi de to opskrifter klar lige her.

Bænkebider-snack:

  1. 1

    Find en god portion bænkebidere. Gerne omkring 15 per person.

  2. 2

    Hæld de levende bænkebidere ned i kogende vand og lad dem ligge et minuts tid. På den måde bliver de aflivet hurtigt og uden at lide.

  3. 3

    Vend dem i en lille smule salt.

  4. 4

    Varm en pande op og kom olie på.

  5. 5

    Hæld bænkebidderne på panden og lad dem steget et minut, mens du vender dem et par gange.

  6. 6

    Tag dem af og lad dem køle af i 30 sekunder.

  7. 7

    Nyd din lækre bænkebidersnack!

Svampetoast:

  1. 1

    Find en god bunke tragtkantareller. Gerne omkring 15-20 per person

  2. 2

    Skyl svampene og gør dem rene.

  3. 3

    Varm en pande op og kom lidt smør på.

  4. 4

    Hæld svampene på den varme pande og vend dem lidt undervejs.

  5. 5

    Når vandet fra svampene er fordampet, hælder du lidt fløde på panden.

  6. 6

    Herefter steget du svampene i nogle minutter til de har en god konsistens.

  7. 7

    Tag svampene af og smid det på et stykke brød.

  8. 8

    Nyd din lækre svampe-toast!