Henriette voksede op med vold derhjemme

I vores nye special "Min barndom med vold - Henriettes historie" kan du møde Henriette Karlsen. Hun er vokset op med vold derhjemme.

I dag er hun 24 år og har det godt. Men sådan har hun ikke altid haft det. I mange år havde hun det meget svært, fordi hun blev slået derhjemme.

Vil hjælpe andre børn

I dag har Henriette startet organisationen "De stærke børn". Her hjælper hun børn, som på en eller anden måde har det svært.

- Alle børn skal have et sted, hvor de bliver hørt og set. Og alle børn skal have voksne, som tror på dem, siger hun i den nye special.

Hvad er vold?

Vold kan både være fysisk og psykisk.

Fysisk vold kan være "mindre grov vold" som man kalder det. Det er for eksempel, når man bliver rusket eller slået med en flad hånd. "Grov vold" er for eksempel, når man bliver sparket eller slået med en knytnæve.

Psykisk vold kan for eksempel være trusler eller grimme ord.

Ligegyldigt hvilken form for vold, det er, kan det være skadeligt. Hvis man ikke får hjælp, kan man for eksempel få sværere ved at skabe forhold til andre og gennemføre en uddannelse.

Mange børn oplever vold

Siden 1997 har det været ulovligt at slå børn her i Danmark. Det står i loven. Alligevel er der mange, som oplever det.

Faktisk oplever 3 ud af 10 børn vold derhjemme. Det svarer til, at seks børn i en skoleklasse med 20 elever oplever vold.