Sådan bliver det nemmere at snakke om det, der er svært

Det kan være svært at fortælle andre, hvis du er ked af det, eller hvis du har problemer derhjemme.

Men jo mere du taler om det svære, jo bedre får du det, og jo nemmere bliver det at snakke om næste gang.

Det siger børnepsykolog Mette Ærø.

Hvordan snakker du om det, der er svært?

 1. 1

  Lige meget hvad det er, du tumler med, så er du IKKE alene. Der er uden tvivl andre, der har det ligesom dig. Og det er helt okay at have brug for at tale om tingene. Det er faktisk rigtig vigtigt for, at man kan få det bedre!

 2. 2

  Tænk over, hvem der er bedst at snakke om det svære med. Det kan være din mor eller far, din lærer eller en af dine venner. Men det kan også være en, du ikke har snakket med før. Måske din venindes mor eller en i din familie? Ellers kan du ringe eller skrive anonymt til BørneTelefonen eller skrive anonymt her.

 3. 3

  Tænk over et godt sted til at tale med andre. Måske det er nemmere, hvis I går en tur, så du ikke behøver at se dem i øjnene imens?

 4. 4

  Hvis den du snakker med ikke lytter eller ikke forstår, så find en anden at snakke med. Det betyder IKKE, at der er noget galt med det, du vil snakke om, men bare at personen ikke er den rigtige at tale med.

 5. 5

  Nogle gange kan det være svært at sige det højt, så måske kan det hjælpe at skrive det svære ned i et brev eller SMS. Så kan du sende eller vise det til din lærer, forældre, gode ven, eller en anden du stoler på.