Test: Kan man smage forskel på plantekød og rigtigt kød?

Det er godt for miljøet, hvis vi spiser mindre kød. Planter udleder nemlig ikke lige så meget CO2, som eksempelvis en ko eller gris gør.

Derfor er det blevet mere populært at erstatte kødet med mere miljøvenlige alternativer.

Skal ligne almindeligt kød

I sidste uge kom det allerførste plantefars på gaden. Det ligner almindeligt hakket kød, men det er lavet 100 procent af planter.

Producenten siger, at det både føles, smager og kan tilberedes lige som, hvis farsen kom fra en ko.

Vi tester forskellen

Vi har sat to testere til at se, om de kan smage forskel på en almindelig bøf og en bøf lavet af plantefars.

Se, hvordan det gik i videoen øverst i artiklen.

Hvad er det nu lige CO2 er?

  • CO2 er en slags luft, som bliver dannet, når man eksempelvis kører bil
  • CO2en ligger sig som et lag omkring Jorden
  • Laget gør, at varmen ikke kan slippe væk fra Jorden igen
  • Det gør, at Jorden bliver varmere og klimaet ændrer sig