USA og Nordkorea truer hinanden

Lige nu er der ret dårlig stemning mellem USA og Nordkorea. De to ledere, Donald Trump og Kim Jong-un, taler hårdt til hinanden og truer med angreb.

Det er sket flere gange tidligere, fordi Nordkorea tester farlige missiler, som kan flyve tusindvis af kilometer. Derfor kan de anvendes til at føre krig mod USA.

Nordkorea er ligeglad

Det er forbudt at affyre missiler. Men Nordkorea gør det alligevel. Det har fået Trump til at sige, at Nordkorea bliver mødt med "bål og brand", hvis de fortsætter.

Nordkorea har sagt, at de er klar til angribe øen Guam, der hører til USA. Øen ligger i Stillehavet mellem USA og Nordkorea - altså langt fra Danmark.

Har været uvenner længe

USA og Nordkorea har været uvenner i mere end 60 år - helt præcist siden 1950, hvor der var krig mellem Sydkorea og Nordkorea.

Dengang hjalp amerikanerne sydkoreanerne, og de har aldrig rigtig sluttet fred med Nordkorea. Så det er altså ikke usædvanligt, at de to lande skændes.

Lille risiko for krig

Selv om lederne af de to lande taler grimt til hinanden, er risikoen for krig meget lille. Det fortæller DRs USA-korrespondent, Steffen Kretz.

- Der er krig - men heldigvis kun på ord. Intet tyder på, at ord bliver til handling på nuværende tidspunkt.

Et mystisk land

Nordkorea er et a de mest hemmelighedsfulde lande i verden. Mange af indbyggerne har aldrig været uden for landets grænser og ved derfor intet om resten af verden.

De skal nemlig have lov til at rejse ud. Det er også svært for folk fra andre lande at komme ind i Nordkorea. De vil nemlig helst ikke have besøg.